Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Έκτακτο φόρο στις τράπεζες και αναγκαστικές ρυθμίσεις δανείων με νόμο - Επίθεση στον Μητσοτάκη

Τσίπρας: Έκτακτο φόρο στις τράπεζες και αναγκαστικές ρυθμίσεις δανείων με νόμο - Επίθεση στον Μητσοτάκη
Η αδικία είναι στον πυρήνα της πολιτικής του Μητσοτάκη είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Την επιβολή έκτακτου φόρου στις τράπεζες και την αναγκαστική ρύθμιση δανείων δια νόμου, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Mε τις τράπεζες βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. μέσα στο χρόνο η καθεμία, ακριβώς γιατί αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια καταθέσεων.
Και ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες.
Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει χρυσά τις τράπεζες με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους.
Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. ευρώ η καθεμία και να κυνηγάνε τους δανειολήπτες, να τους "πιάνουν από το λαιμό".
Οι κυβερνήσεις νομοθετούν.
Έτσι έγινε και στην Ισπανία.
Δεν λέμε πράγματα παράλογα.
Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες.
Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία και αυτό που υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό είναι, όχι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει, επιτέλους, στον τόπο η δικαιοσύνη.
Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Επίθεση στον Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Εν τω μεταξύ, μια ακόμα δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην αντιμετώπιση της ακρίβειας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή ρεύματος που χρεώνουν οι εταιρείες ενέργειας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας, δυστυχώς, έχει τη μεγαλύτερη απόκλιση στην τιμή που ορίζει ο παραγωγός στο χωράφι από την τιμή που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι του σούπερ-μάρκετ.
Και, ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει από τα ακριβότερα επιτόκια χορηγήσεων και χιλιάδες δανειολήπτες μέσα σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία.
Μπορεί ένα μέρος της ακρίβειας να είναι, όπως λένε, εισαγόμενο, λόγω της υψηλής τιμής του φυσικού αερίου, όμως η αισχροκέρδεια στη χώρα μας δεν είναι εισαγόμενη.
Είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη, που εν μέσω της ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, που εν μέσω της υγειονομικής κρίσης ιδιωτικοποιεί σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που έχει αφήσει τις τράπεζες και τα funds ανεξέλεγκτα να απειλούν τα σπίτια και να δημιουργούν συνθήκες λεηλασίας στη μεσαία τάξη, που, υποτίθεται, ότι θα προστάτευε» είπε κατά την περιοδεία του στο Κιλκίς ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Κλείσιμο
Advertisement