Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Καζακστάν ο Δένδιας - Γόνιμη συζήτηση με Tokayev για διμερείς σχέσεις και διεθνείς εξελίξεις

Στο Καζακστάν ο Δένδιας - Γόνιμη συζήτηση με Tokayev για διμερείς σχέσεις και  διεθνείς εξελίξεις
Στο Καζακστάν ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα
Σειρά συναντήσεων θα έχει σήμερα, Δευτέρας 5/12, στο Καζακστάν (Αστάνα) με ανώτατους αξιωματούχους, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Ήδη, ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev.
Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός, εγινε μια μια γόνιμη συζήτηση για την προώθηση πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων της ενέργειας και του τουρισμού, ενώ συζήτησαν και για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
d1_13.JPG
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών  συναντήθηκε  με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, Mukhtar Tileuberdi.
Οι συνομιλίες τους, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση του κ. Δένδια, εστίασαν στην ενίσχυση των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας, με έμφαση σε επενδύσεις, κατασκευαστικό κλάδο, τουρισμό, πολιτισμό.
Επίσης, για θέματα της ομογένειας, τις περιφερειακές και τις διεθνείς εξελίξεις.
δ2_6.JPG
Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας των Διπλωματικών Ακαδημιών.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Διοικητή του «Astana International Financial Center», Kairat Kelimbetov.
Η επίσκεψη στο Καζακστάν, προστίθεται σε μια σειρά συναντήσεων του Υπουργού εξωτερικών με ομολόγους του από κράτη της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Πολωνία στο πλαίσιο της Υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης