Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Είμαστε μια κυβέρνηση που της αρέσει να λύνει πραγματικά προβλήματα

Μητσοτάκης: Είμαστε μια κυβέρνηση που της αρέσει να λύνει πραγματικά προβλήματα
Περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αρκαδία
Σχετικά Άρθρα
Είμαστε μια κυβέρνηση που της αρέσει να λύνει πραγματικά προβλήματα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αρκαδία και στην Τρίπολη.
«Είμαστε μία κυβέρνηση που μας αρέσει να λύνουμε πραγματικά προβλήματα.
Πολλά προβλήματα είναι οριζόντια, άλλα είναι πάρα πολύ ειδικά.
Πάντως, ξέρετε ότι έχετε συνομιλητές οι οποίοι έχουν διάθεση να ακούσουν, καταλαβαίνουν – πιστεύουμε - πως δουλεύει η πραγματική οικονομία.
Και νομίζω εδώ, για να πούμε και έτσι τη θετική πλευρά, διαπιστώνουμε απόλυτα αυτό το οποίο είπατε, πως τα εργαλεία δημόσιας πολιτικής ουσιαστικά είναι απολύτως κρίσιμα για να προωθήσουμε επενδύσεις» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναπτυξιακό σχέδιο

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων να του πούν ποια είναι τα βασικά ζητήματα και οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, διότι όπως είπε «γνωρίζουμε πολύ καλά και εξάλλου αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα και εδώ στην ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης- ότι η ανάπτυξη χωρίς παραγωγικές επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρχει».
«Έχουμε ήδη κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα αυτόν, αλλά μένουν πολλά ακόμα προφανώς τα οποία πρέπει να γίνουν και θα ήθελα να έχω μια εικόνα από πρώτο χέρι από εσάς ποιες είναι οι ειδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε γεωγραφικά αλλά προφανώς και κλαδικά» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της σύσκεψης και μετά από την επίσκεψη του σε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Ζώνη της πόλης, «στην Τρίπολη συντάξαμε αυτό το Αναπτυξιακό Σχέδιο για να μπορέσουμε ακριβώς να προσδιορίσουμε την ανάγκη ενός συνεκτικού σχεδίου σε Περιφερειακό επίπεδο, το οποίο να συνενώνει διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία και να υπακούει σε μία ενιαία λογική».

Διαφορές

Ο κ. Μητσοτάκης συνέκρινε τα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σήμερα, με αυτά που ετέθησαν πριν από τρία χρόνια και σημείωσε τις διαφορές:
«Αυτά που θέσατε είναι τελείως διαφορετικά από αυτά τα οποία θέσατε πριν από τρία χρόνια όταν πρωτοήρθαμε στα πράγματα.
Τότε θα μιλούσατε για φορολογία, για μια οικονομία η οποία δεν αναπτυσσόταν.
Τώρα έχουμε ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μιας οικονομίας η οποία αναπτύσσεται.
Προβλήματα δηλαδή ως προς το ζήτημα του κόστους του ρεύματος, το οποίο είναι ένα εισαγόμενο πρόβλημα που το γνωρίζουμε πολύ καλά και ξέρουμε ότι από δω και στο εξής, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί περισσότερο στις επιχειρήσεις για να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής οικονομίας.
Το ζήτημα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια και το πόσο χρόνο θα χρειαστεί, είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά συνολικά την Ευρώπη και σε αυτό το επίπεδο, σίγουρα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θεωρεί απόλυτη προτεραιότητα την ένταξη στο δίκτυο μονάδων που μπορούν να χρησιμοποιούν ΑΠΕ για να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους και αυτό, όπως είπε πρέπει να είναι συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, και όσο πιο γρήγορα το κάνουμε τόσο πιο ανταγωνιστικοί θα είμαστε.
«Γνωρίζετε τις δυσκολίες και τις επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στα δίκτυα, αλλά το θεωρώ απολύτως κρίσιμο για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό μας ιστό» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Επίσκεψη σε εταιρείες, συνάντηση με περιφερειάρχη

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων και κατόπιν την εταιρεία ΠΟΚΑΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΠΕ, η οποία πρωτοστατεί στην αναγέννηση δευτερογενών πλαστικών πρώτων υλών στα Βαλκάνια και την ΕΕ.
Κατόπιν επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης