Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Διερευνώνται τυχόν ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο τραγικό γεγονός στις Σέρρες

Βορίδης: Διερευνώνται τυχόν ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο τραγικό γεγονός στις Σέρρες
Το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πεδίο αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να διελευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες
Σχετικά Άρθρα
Εντολή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ιωάννη Σάββα, να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή το τραγικό γεγονός της έκρηξης λεβητοστασίου σε δημοτικό σχολείο των Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως τονίζεται, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πεδίο αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να διελευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες.
Ήδη, εντολή για περαιτέρω έρευνα ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια να προβεί στις ανάλογες ενέργειες και την απόδοση ποινικών ευθυνών, ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών.
Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 3/12 κατά την διάρκεια του διαλείμματος μαθητών που ακολουθούν το πρόγραμμα του ολοήμερου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας μαθητής της ΣΤ’ τάξης και να τραυματιστούν άλλοι δύο. Με την έκρηξη του λεβητοστασίου εκτινάχθηκε η πόρτα πολλά μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον έναν μαθητή.

Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο ο ένας από τους τραυματίες

Καλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του μαθητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά από τον τραυματισμό του από την έκρηξη στο σχολείο.
Ο μαθητής νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γ. Τσικόπουλο,«μετά τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκε ότι έχει ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο το κρανίου είχε μπει μέσα δύο εκατοστά. Έγινε μία εγχείρηση επιτυχέστατα, είναι εκτός κινδύνου και χαιρόμαστε πολύ που αυτό το παιδάκι θα πάει πάρα πολύ καλά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης