Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Σαμαράς καταδίκασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με 10 ευθείες κατηγορίες – Θα δείξει ανοχή μέχρι τις εθνικές εκλογές

Ο Σαμαράς καταδίκασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με 10 ευθείες κατηγορίες – Θα δείξει ανοχή μέχρι τις εθνικές εκλογές
Παρόλο που τα φιλικά ΜΜΕ μιλάνε για «μήνυμα ενότητας, η αλήθεια είναι ότι έστειλε σαφείς βολές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Η χθεσινή ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο θέατρο Παλλάς, το οποίο είχε κατακλυστεί από κομματικά στελέχη και όχι μόνο, ήταν ένα ξεκάθαρο ράπισμα απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Παρόλο που τα φιλικά ΜΜΕ μιλάνε για «μήνυμα ενότητας που έστειλε ο Α. Σαμαράς» επειδή βρέθηκαν και οι 3 πρόεδροι της ΝΔ(Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καραμανλής) , η αλήθεια είναι ότι όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του λένε ξεκάθαρα ότι έστειλε σαφείς βολές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μία σειρά από ζητήματα.
Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, ασφαλώς αυτό δε σημαίνει ότι θα αμφισβητήσει ανοικτά τον κ. Μητσοτάκη και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές αλλά δίνει το στίγμα του και διαφοροποιείται ξεκάθαρα σε μία σειρά ζητημάτων.

1. Ο Σαμαράς υπονόησε ότι η ΝΔ πετάει χρήματα όπως το ΠΑΣΟΚ του 81

Ο πρώην πρωθυπουργός έψεξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη μεγάλη σπατάλη του κράτους στα μεγάλα πακέτα στήριξης για την πανδημία και για την ενεργειακή κρίση.
Ουσιαστικά, χαρακτήρισε την γενναιόδωρη επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ως πρόβλημα που θα μας οδηγήσει σε νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Το έχουμε πει και εμείς, ότι η κυβέρνηση θυμίζει ΠΑΣΟΚ του 1981 όσον αφορά στην αλόγιστη στήριξή του σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Πριν λίγες μέρες, έταξε 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς…

2. Ζήτησε πιο σκληρή διπλωματία μέσα στην Ε.Ε

Ο πρώην Πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι επενδύσεις που γίνονται είναι πολύ αργές και η απορρόφηση κονδυλίων μικρή.
Ζήτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει την φορολογία στις μεγάλες επενδύσεις και αν προβάλλει η Κομισιόν αντίσταση τότε να αναφέρει την πρακτική της Γερμανίας που έχει προαναγγείλει ένα πρόγραμμα 200 δις ευρώ για την στήριξη της οικονομίας της.
Ουσιαστικά, πιστεύει ότι η διπλωματική γραμμή της κυβέρνησης μέσα στην Ε.Ε είναι μετριοπαθής και δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας.

3. Οι μετανάστες δεν θα λύσουν το δημογραφικό – Ευθεία βολή κατά Μητσοτάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε κατά του κ. Μητσοτάκη προσωπικά για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ο οποίος είχε πει ότι θα λυθεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Τόνισε ότι το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και ότι λύνεται με πολιτικές στήριξης και όχι με το να συσχετίζεται με το μεταναστευτικό.
Ήταν μία ευθεία βολή στον Μητσοτάκη.

4. Καθυστέρησε η κυβέρνηση στα ενεργειακά ζητήματα και τους υδρογονάνθρακες

Τα έβαλε με την κυβέρνηση διότι άφησε τα κεκτημένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στα ενεργειακά ζητήματα (Eastmed, διασύνδεση με Αίγυπτο).
Σαφείς οι βολές του για την καθυστερημένη απόφαση της κυβέρνησης για τις έρευνες των υδρογονανθράκων αφού για χρόνια υπουργοί της κυβέρνησης (Δενδιας) δήλωναν ότι δεν θα γίνουν εξορύξεις γιατί θα χαλάσουμε τις θάλασσες.

5. Τα έχωσε για την προοδευτικότητα στην Παιδεία

Ο κ. Σαμαράς τα έχωσε στην κυβέρνηση για την Παιδεία. Παρόλο που αναφέρθηκε ότι έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις – πως θα μπορούσε άλλωστε, υπουργός είναι δικό του στέλεχος, η Νίκη Κεραμέως- σημείωσε, ωστόσο, ότι σε κάθε μεταρρύθμιση την πληρώνει η ελληνική παιδεία, η θρησκεία και η ελληνική ιστορία.
Ουσιαστικά, ο κ. Σαμαράς τα έχωσε στην κυβέρνηση επειδή έχουν καταργηθεί τα θρησκευτικά ως μάθημα, έχουν μειωθεί οι υποχρεωτικές ώρες για τα αρχαία ελληνικά και γιατί στο ελληνικό σχολείο έχουν μπει μαθήματα όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ (για ύπαρξη ουδέτερου φύλλου και η ομοφυλοφιλία).

6. Κριτική στον Μητσοτάκη για την light συμπεριφορά του απέναντι στην Αλβανία

Ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε εμμέσως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ήπια στάση του απέναντι στον Eddie Ramma, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας που δήλωσε ότι η Ελλάδα εξαπάτησε την Ε.Ε όταν μπήκε στην Ευρωζώνη.
Ο Μεσσήνιος δήλωσε ότι εκείνος θα του απαντούσε ότι η Αλβανία θέλει να μπει στην Ε.Ε ενώ παραβιάζει συστηματικά τις ελευθερίες της ομογένειας της Βορείου Ηπείρου.
Όσο για την αναβολή της επίσκεψης του στα ελληνικά χωριά καμία κουβέντα…

7. Απαίτησε την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση

Κατέκρινε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα θεωρώντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να είχε καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς οι Σκοπιανοί δεν τηρούν οι ίδιοι τη Συμφωνία.
Δεν έχουν αλλάξει τα βιβλία τους που βρίθουν αλυτρωτισμό ενώ παρέθεσε τη συμφωνία Σκοπιανών με τη Βουλγαρία, που παραδέχονται ότι η μακεδονική γλώσσα είναι παραλλαγή της βουλγάρικης.
Ανέφερε επίσης την αθλιότητα της ίδρυσης του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα.
Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή τη ψήφιση των μνημονίων που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών.

8. Όχι στην ανοχή απέναντι στην πολιτική της Άγκυρας

Συνολικά ο κ. Σαμαράς επέκρινε την ελληνική διπλωματία καθώς η πολιτική της ανεκτικότητας απέναντι στην Τουρκία θα φέρει την χώρα μπροστά σε «Πρέσπες στο Αιγαίο».
Τόνισε ότι ορθώς υποστηρίζουμε την Ουκρανία αλλά γιατί καθυστερήσαμε να καταγγείλουμε την Τουρκία για όσα κάνει στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Εδώ και καιρό έχει επικρίνει την κυβέρνηση για τις επαφές με την Τουρκία και τον Ερντογάν, όταν η Άγκυρα μας απειλεί ξεκάθαρα.
Είχε, μάλιστα, παρέμβει όταν ξεκινήσαμε μετά το Oruc Reis τις συνομιλίες για τα ΜΟΕ με Τουρκία ενώ δεν θα έπρεπε καν…

9. Βολές γιατί καθυστέρησε το Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Novartis

Ο κ. Σαμαράς έβαλε κατά της κυβέρνησης γιατί άργησε πολύ να προχωρήσει το θέμα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με τις παράνομες ενέργειές του για να κατηγορηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ανάμεσα τους και ο ίδιος.
Θυμίζουμε ότι τώρα γίνεται το Ειδικό Δικαστήριο με μεγάλη καθυστέρηση ενώ ζήτησε να βγουν οι κουκούλες για το ποιος έστησε το κατηγορητήριο.

10. Αντιδημοκρατική εκτροπή οι υποκλοπές – Βολική δικαιολογία το απόρρητο

Η πιο χαρακτηριστική βολή του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν σχετικά με τις υποκλοπές, για τις οποίες υπονόησε ότι συνιστούν αντιδημοκρατική εκτροπή εάν ισχύει ότι τις συντόνισε η κυβέρνηση και το Μαξίμου.
Έβαλε κατά της επίκλησης του απορρήτου από την κυβέρνηση, το χαρακτήρισε βολική δικαιολογία και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση.
Υπονόησε ότι εκείνος όταν κατηγορήθηκε, υποστήριξε εξαρχής ότι ήταν αθώος. Κάτι που δεν γίνεται τώρα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης