Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Υποψήφιες προς ένταξη χώρες όπως η Τουρκία δεν είναι δυνατό να απειλούν χώρες-μέλη της ΕΕ

Βαρβιτσιώτης: Υποψήφιες προς ένταξη χώρες όπως η Τουρκία δεν είναι δυνατό να απειλούν χώρες-μέλη της ΕΕ
Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες, ο Μ. Βαρβιτσιώτης
«Χρειάζεται να στείλουμε το μήνυμα ότι υποψήφιες προς ένταξη χώρες όπως η Τουρκία δεν είναι δυνατό να απειλούν χώρες-μέλη της ΕΕ με πυραυλικές επιθέσεις», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες, στη ατζέντα του οποίου συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση των συμπερασμάτων της Επιτροπής για τη διεύρυνση, που αφορά και την Τουρκία.
Ακόμη, αναφερόμενος στις εκκρεμείς αποφάσεις για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Ελλάδα για θεσμικές παρεμβάσεις, όπως για επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί έχουν την υποστήριξη άλλων 14 χωρών-μελών.
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως είναι «απαραίτητο να ολοκληρωθεί η έρευνα για τη διαφάνεια στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το συντομότερο δυνατό», σημειώνοντας ότι «οι πρόσφατες αποκαλύψεις έχουν θίξει το κύρος του» και τόνισε την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις για τη διαφήμιση και την προβολή των ευρωβουλευτών ώστε να διασφαλιστούν οι μέγιστες δυνατές συνθήκες διαφάνειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης