Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης - gov.gr: Ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσα σε λίγα λεπτά – Έκδοση αποτελεσμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις

Πιερρακάκης - gov.gr: Ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσα σε λίγα λεπτά – Έκδοση αποτελεσμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις
"Στην περίπτωση της ατομικής επιχείρησης, τα 5 στάδια που απαιτούνταν μέχρι σήμερα γίνονται ένα και αυτό θα ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά από τον υπολογιστή ή το κινητό μας", σύμφωνα με τον Κ. Πιερρακάκη
Μέσω του gov.gr , με λίγα κλικ θα γίνεται η ίδρυση ατομικής επιχείρησης και η έκδοση αποτελεσμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις.
Ήδη, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται τα δύο αυτά project, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, ο οποίος σημειώνει ότι το gov.gr έχει εξυπηρετήσει έστω μία φορά περισσότερους από 8.100.000 συμπολίτες μας, δηλαδή σχεδόν τον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.
Όπως αναφέρει ο κ. Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», «όταν θέσαμε σε λειτουργία το gov.gr τον Μάρτιο του 2020, οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρείχε το Δημόσιο ήταν 501. Σήμερα πλησιάζουμε τις 1.500, δηλαδή τις τριπλασιάσαμε. Αντίστοιχα, από τα 34 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές που είχαμε το 2019 προ gov.gr, φέτος θα κινηθούμε στο φάσμα του ενός δισεκατομμυρίου, δηλαδή όχι τρεις, αλλά 30 φορές πάνω».
Δίνοντας σχετικά στοιχεία, υπογραμμίζει ότι «το gov.gr έχει εξυπηρετήσει έστω μία φορά περισσότερους από 8.100.000 συμπολίτες μας – ουσιαστικά, σχεδόν τον ενήλικο πληθυσμό της χώρας».

Σε λίγα λεπτά η ίδρυση ατομικής επιχείρησης

Ο υπουργός αναφέρεται και σε δυο από τα project που βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης, που είναι η ίδρυση ατομικής επιχείρησης και η έκδοση αποτελεσμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις.
«Σύντομα αυτές οι δύο υπηρεσίες θα παρέχονται με λίγα κλικ, μέσω gov.gr», υπογραμμίζει.
Όπως εξηγεί, «στην περίπτωση της ατομικής επιχείρησης, τα πέντε στάδια που απαιτούνταν μέχρι σήμερα γίνονται ένα και αυτό θα ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά από τον υπολογιστή ή το κινητό μας. Αναφορικά με τα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων, περνούν πλέον στο gov.gr και, φυσικά, στην εφαρμογή MyHealth, όπου ήδη βρίσκονται οι ιατρικές συνταγές και τα παραπεμπτικά μας».

Μεταβιβάσεις ακινήτων

Όσον αφορά στις μεταβιβάσεις ακινήτων, επισημαίνει πως είναι σε εξέλιξη ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου που θα απλουστεύσει σημαντικά τις συναλλαγές ενώπιον συμβολαιογράφων.
«Ουσιαστικά, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό σημείο συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων πληροφοριών και εγγράφων, ώστε η μόνη επίσκεψη των συμβαλλομένων στον συμβολαιογράφο να είναι για την υπογραφή του συμβολαίου. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σύνθετη άσκηση, ωστόσο έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις», προσθέτει.

Για υπόθεση Καϊλή

Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και στα όσα υποστηρίζει ο Ν. Ανδρουλάκης πως ήταν «δούρειος ίππος» της ΝΔ, ο κ. Πιερρακάκης σχολιάζει πως «δεν αντέχει σε καμία λογική βάσανο. Και είναι πρωτοφανές αρχηγός ενός κόμματος να «χρεώνει» ένα δικό του στέλεχος σε άλλο κόμμα».
Σημειώνει δε, πως «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, ακριβώς γιατί κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στο εσωτερικό κάθε κράτους – μέλους. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι αυτή την εμπιστοσύνη να την αποκαταστήσουμε. Και αυτό απαιτεί ταυτόχρονα περισσότερη διαφάνεια και καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες. Η εμπιστοσύνη προς την πολιτική και τους πολιτικούς οικοδομείται και συντηρείται όταν αυτοί ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και στις προσδοκίες τους. Και αποκαθίσταται σταδιακά, όταν οι πολιτικοί αποδεικνύουν έμπρακτα ότι είναι σε θέση μεταβολίζουν τις αρρυθμίες που ανακύπτουν σε πρωτοβουλίες για τη διόρθωση των αστοχιών».

Περί υποκλοπών

Για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Πιερρακάκης τονίζει ότι «η αντιπολίτευση έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των επισυνδέσεων ως μοχλό κλιμάκωσης της τοξικότητας, διότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την Κυβέρνηση σε επίπεδο έργου. Παρόλο που οι απαντήσεις της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά είναι καθαρές, ορισμένοι εξακολουθούν να επενδύουν σε αστήρικτες κατηγορίες που φτάνουν σε επίπεδα επιστημονικής φαντασίας ή και θεωριών συνωμοσίας. Η σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει το ζήτημα των επισυνδέσεων η Κυβέρνηση αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο σχετικό νομοσχέδιο που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα».
Προσθέτει ότι «στη δική μας αντίληψη, η πολιτεία έχει ένα ύψιστο διπλό χρέος: να εγγυάται την ελευθερία των πολιτών και ταυτόχρονα να προασπίζει την εθνική ασφάλεια. Και με όσα νομοθετήσαμε, πολλά εκ των οποίων καινοτόμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πιστεύω ότι δίνουμε στο ελληνικό κράτος τα απαραίτητα εργαλεία για να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση όχι με όρους περασμένων δεκαετιών, αλλά με σύγχρονα δεδομένα. Γι’ αυτό και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αποτελεί πολύ καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να λύνει τα προβλήματα στην πράξη και όχι στη θεωρία».

Για την υποψηφιότητά του στην Α΄ Αθηνών

Τέλος, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του στην Α΄ Αθηνών, αναφέρει ότι «η πρόκληση της πρώτης τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να θέσουμε τη χώρα σε κίνηση. Αυτή ήταν η υπόσχεσή μας στους Έλληνες πολίτες και, παρά τις συνεχείς εξωγενείς κρίσεις, «και το είπαμε, και το κάναμε». Η πρόκληση της επόμενης τετραετίας θα είναι να ολοκληρώσουμε το άλμα στο μέλλον, να διεκδικήσουμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε με υπευθυνότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Και η πρόκληση αυτή μας αφορά όλους, την κάθε μια και τον κάθε έναν από εμάς».
Υπογραμμίζει ωστόσο πως «μέχρι, όμως, την ολοκλήρωση της τετραετίας, παραμένω απόλυτα προσηλωμένος στα καθήκοντα που μου έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέχρι τις εκλογές θα ανακοινώσουμε πολλές ακόμα δράσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης