Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχονται δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Έρχονται δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Θα είναι διαθέσιμες είτε μέσω της εφαρμογής MyHealth, είτε μέσω του gov.gr
Σχετικά Άρθρα
Δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας θα λάβουν «σάρκα και οστά» το 2023 από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Στις αρχές του νέου έτους οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι βεβαιώσεις νοσηλείας θα αποκτήσουν ψηφιακή υπόσταση, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες μέσω υπολογιστή και κινητού.
Τις τελευταίες…πινελιές βάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, προκειμένου διευθετούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Τι θα αφορούν

Οι δύο υπηρεσίες αφορούν σε εξετάσεις και βεβαιώσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσιες, αλλά και σε ιδιωτικές δομές υγείας.
Μέσω της νέας υπηρεσίας, θα παρέχονται ψηφιακά τα αποτελέσματα πάνω από 400 διαγνωστικών εξετάσεων, κατά κύριο λόγο αιματολογικές και βιοχημικές.
Σε πρώτη φάση αναμένεται να καλύψουν περίπου το 80% των πιο συχνών διαγνωστικών εξετάσεων και σταδιακά θα προστίθενται και επιπλέον δυνατότητες.
Σε ό,τι αφορά τις βεβαιώσεις νοσηλείας, θα αφορούν σε οποιοδήποτε περιστατικό καταγράφεται εντός μιας δομής υγείας, είτε πρόκειται για εισαγωγή, είτε για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία.

Δύο τρόποι

Με δύο τρόπους θα είναι διαθέσιμες οι διαγνωστικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας, που αρχικά θα είναι διαθέσιμες από συγκεκριμένες δομές που θα καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας όπως δηλαδή είχε συμβεί με τη διαδικασία της δήλωσης γέννησης, που σταδιακά επεκτάθηκε σε όλα τα μαιευτήρια.
Συγκεκριμένα, είτε μέσω της εφαρμογής MyHealth, είτε μέσω του gov.gr.
Αναφορικά με το MyHealth, θα προστεθούν δύο επιπλέον καρτέλες και, έτσι ο πολίτης θα έχει πρόσβαση στις δύο νέες δυνατότητες με τον ίδιο τρόπο που μέχρι στιγμής βλέπει ιατρικές συνταγές, παραπεμπτικά και βεβαιώσεις.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή MyHealth τέθηκε σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2021 και στη σημερινή της εκδοχή αποτελεί το πρόπλασμα του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ανατρέχουν από το κινητό τους τηλέφωνο στο σύνολο του ιατρικού τους ιστορικού. Ήδη, πάνω από 320.000 πολίτες έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή.
Στο gov.gr, η διαδικασία ο πολίτης θα πρέπει πρώτα να ταυτοποιηθεί με τους κωδικούς του στο Taxisnet, να εισάγει τον ΑΜΚΑ του και κατόπιν θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των πρόσφατων εξετάσεων και νοσηλειών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης