Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Τυχοδιωκτική και εθνικά ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ - Η κυβέρνηση κράτησε όρθια την Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Τυχοδιωκτική και εθνικά ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ - Η κυβέρνηση κράτησε όρθια την Ελλάδα
Ο Τ. Θεοδωρικάκος μίλησε για  αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, αλλά λιγότερες ανθρωποκτονίες το 2022
«Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ δείχνουν μείωση στους δείκτες εγκληματικότητας. Δεν είδα την παραμικρή ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός αυτό. Που είναι το ενδιαφέρον τους; Που είναι η δική τους αξιολόγηση; Που είναι οι δικές τους θέσεις και προτάσεις; Συνεχίζουν όμως, να επιμένουν και να λένε ψέματα για το περιστατικό στον Εβρο», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο OPEN κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει να ανοίξει τα σύνορα της χώρας και να συμβεί αυτό που έγινε την περίοδο 2015, 2016, 2017 με το αίσχος της Μόριας στη Μυτιλήνη, της Ειδομένης και του Ελληνικού, όταν στοιβάζονταν και λιάζονταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες».

«Το 2022 αποτρέψαμε την παράνομη είσοδο 256.000 μεταναστών»

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «η πρώτη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας από την παράνομη μετανάστευση. Εκεί υπάρχει ένας συγκλονιστικός αριθμός 256.000 παράνομοι μετανάστες απετράπησαν το 2022 να περάσουν παρανόμως από τον Έβρο».
Υπογράμμισε πως «η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που πρέπει για να προστατέψουμε τα σύνορα της πατρίδας μας, παρότι ορισμένοι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να αντιστρέψουν την αλήθεια. Η Ελληνική Αστυνομία τηρεί πλήρως το διεθνές δίκαιο και όλους τους διεθνείς κανόνες που υπάρχουν για την δράση της και συνεργάζεται σταθερά με τον Frontex. Είναι γνωστό επίσης, ότι οι αστυνομικοί μας και πέρυσι το χειμώνα και πρόπερσι, τα λέω γιατί τα βίωσα προσωπικά, έχουν σώσει εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, τους οποίους είχαν ρίξει οι απέναντι στα χειμαρρώδη και παγωμένα νερά του Έβρου».

Μείωση της μεσαίας και χαμηλής εγκληματικότητας κατά 25%

Μιλώντας για την εγκληματικότητα, τόνισε ότι μειώθηκε κατά 25% το 2022 σε σχέση με την περίοδο προ κορωνοϊού (2015 - 2019).
Όπως ανέφερε, «ζήτησα από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να παρουσιάζονται τις πρώτες ημέρες κάθε χρόνου τεκμηριωμένα και αξιόπιστα στοιχεία για την εγκληματικότητα και ο απολογισμός δράσης της ΕΛΑΣ για την χρονιά που πέρασε. Με αυτό τον τρόπο όλοι μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Αξιολογούμαστε όλοι γιατί πιστεύω ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι μόνο λόγια στα οποία όλοι συμφωνούμε. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια με μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι έργο της ημέρας. Αυτό που απασχολεί τη μέση ελληνική οικογένεια είναι κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων. Εκεί αν συγκρίνουμε το 2022 με την περίοδο προ κορωνοϊού, δηλαδή την περίοδο 15-19 υπάρχει μείωση αυτής της χαμηλής παραβατικότητας και εγκληματικότητας κατά 25%. Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε γιατί ο σκοπός είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας».

Αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας – Λιγότερες ανθρωποκτονίες

Περαιτέρω, μίλησε για αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, αλλά λιγότερες ανθρωποκτονίες το 2022.
Όπως είπε ο υπουργός, «έχουμε πολύ σοβαρή αύξηση των περιστατικών. Είναι σοκαριστικά τα στοιχεία καθώς η Ελληνική Αστυνομία ασχολήθηκε με 11.500 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο 2022».
Κάλεσε τους ανθρώπους να μιλούν και να απευθύνονται στην Αστυνομία, ιδίως τις γυναίκες που κατά μείζονα λόγο είναι θύματα, ενώ υπενθύμισε τη λειτουργία 18 γραφείων που ασχολούνται με το θέμα , που μέσα στο 2023 θα διπλασιαστούν, αλλά, και τη γραμμή 15900 όπου μπορεί ο κάθε άνθρωπος να απευθυνθεί και όταν φτάσει στην Αστυνομία είναι υποχρεωτικό να υπάρχει δικογραφία και παίρνονται μέτρα προστασίας.
Επιπλέον, «το 2022 είναι η χρονιά με τις λιγότερες δολοφονίες τα τελευταία 11 χρόνια, έγιναν 79 ανθρωποκτονίες, ενώ για παράδειγμα το 2011 είχαν γίνει 184», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι το 2022 η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε το 90% από αυτές τις δολοφονίες, δηλαδή βρήκε τους δράστες και τους οδήγησε στη δικαιοσύνη.

Έχουμε παρέμβει σε πολλά άβατα ανομίας

«Έχουμε παρέμβει σε πάρα πολλά άβατα, ανομίας και παρανομίας, σε πολλές άσχημες καταστάσεις όπως ήταν αυτή στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, όπου για πολλά χρόνια δρούσαν εγκληματικές οργανώσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Όπως είπε, «εκεί που έπρεπε να είναι τα παιδιά του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των οικογενειών που δυσκολεύονται να έχουν να πληρώσουν το νοίκι για τις σπουδές τους, τρεις εγκληματικές οργανώσεις είχαν βρει καταφύγιο. Και αυτό ήταν γνωστό από το 2018 και η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Αντίθετα εξαιτίας της ιδεοληψίας της άφηνε στο όνομα ενός πανεπιστημιακού ασύλου να δρουν ανενόχλητοι εγκληματίες, κακούργοι κακοποιοί και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο των παιδιών αλλά όλης της ευρύτερης περιοχής. Από την ημέρα που είχε γίνει αυτή η επιχείρηση στη περιοχή Ζωγράφου και Καισαριανής έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο καθοριστικά η εγκληματικότητα».

Εκλογές: Η κυβέρνηση κράτησε όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα

Μιλώντας για τις εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «είμαστε σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο, αφού το αργότερο που απομένει μέχρι τις εκλογές, ουσιαστικά είναι πέντε, πεντέμισι μήνες. Άρα, οδηγούμαστε σε εκλογές. Να δούμε την μεγάλη εικόνα; Ύστερα από πολύ καιρό μια κυβέρνηση που πέρασε από 40 κύματα σε αυτά τα 3,5 χρόνια, με κρίσεις σε διεθνές επίπεδο, πανδημίες, πολέμους, ενεργειακές κρίσεις όλα όσα έχουν έρθει από το εξωτερικό στη χώρα κατάφερε να κρατήσει όρθια την Ελλάδα. Έχουν γίνει σοβαρά βήματα προόδου με όλη την κοινωνία μαζί. Δεν μένει κανένας πίσω με την ανεργία να μειώνεται, με τους χαμηλούς μισθούς σιγά σιγά να ανεβαίνουν και πρέπει να ανέβουν πολύ περισσότερο… Δεν είπαμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε εξωραΐζω τίποτα, αλλά η πολιτική είναι ένα συγκριτικό πεδίο. Κακά τα ψέματα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι ή θα συνεχίσουμε με το Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία σε ένα δρόμο σταθερό, σίγουρο και ασφάλειας, ή αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να ξανά τζογάρει και να επιστρέψει σε πειράματα που απέτυχαν».

Για Τσαπανίδου

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην κ.Τσαπανίδου, λέγοντας πως «θέλω να της ευχηθώ, για λόγους πολιτικού πολιτισμού, να έχει υγεία, να πετύχει στα καθήκοντά της. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχηθώ να βάλει και μια άλλη πολιτική νότα στην κουλτούρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ απογοητευτικά για το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης και αντιπαράθεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης