Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: «Όχι» υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία - Οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τις Πανελλαδικές

Κεραμέως: «Όχι» υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία - Οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τις Πανελλαδικές
Η υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε πως οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο επιστροφής των μασκών στα σχολεία απέκλεισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε ότι οι εκλογές δνε θα επηρεάσουν τις Πανελλαδικές Εξέτασεις.
«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση» απάντησε η υπουργός Παιδείας ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σχολεία.
Σχετικά με τις απουσίες για όσους νοσούν με γρίπη, η κ. Κεραμέως υπενθύμισε την εγκύκλιο που εκδόθηκε προ ημερών. Όπως είπε, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στη γρίπη θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται. Το μέτρο θα ισχύει από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο του 2023.
«Λαμβάνουμε υπόψιν την εποχική γρίπη, δίνουμε ένα διάστημα που μας υπέδειξε το υπουργείο Υγείας από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, άρα φροντίζουμε να μην υπάρχει αυτή η αγωνία των μαθητών, γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορεί να νοσήσουν ή έχουν ήδη νοσήσει από την εποχική γρίπη» ανέφερε η υπουργός μιλώντας στο Mega.
Επισήμανε πως και για τη νόσηση με κορωνοϊό, επίσης, δεν θα καταγράφονται οι απουσίες. Σε ό,τι αφορά τη νόσηση με γρίπη, η υπουργός υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού, όπου θα αναγράφονται και οι μέρες που ο μαθητής ήταν άρρωστος.

Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως δεν θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα ακόμα και αν οι εκλογές προκηρυχθούν πριν τις Πανελλήνιες.
Η υπουργός επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση θα τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί και οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης