Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Αδιανόητη η κατάσταση με το γυμνάσιο Γαύδου - Το πρόβλημα είχε αναδειχθεί έγκαιρα από κόμματα και συλλόγους

Φίλης: Αδιανόητη η κατάσταση με το γυμνάσιο Γαύδου - Το πρόβλημα είχε αναδειχθεί έγκαιρα από κόμματα και συλλόγους
Τι ανέφερε ο Ν. Φίλης για τη Γαύδο με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα
«Μιας και βρέθηκε στη Γαύδο ο πρωθυπουργός, ήταν ευκαιρία να πει στους κατοίκους της γιατί δεν άνοιξε (όπως παλιά) το γυμνάσιο του νησιού», ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Φίλης, με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.
Αφού σημείωσε πως «τα μακρινά και πιο απομονωμένα νησιά θα εξακολουθήσουν να «ζουν» όταν οι μαθητές έχουν σχολείο να πάνε», εξήγησε  ότι «η περίπτωση της Γαύδου, είναι χαρακτηριστική. Μια οικογένεια εκεί έχει δύο παιδιά που έπρεπε να πηγαίνουν ήδη στην Α' γυμνασίου Γαύδου, που όμως δεν λειτουργεί. Και έτσι... έμειναν από απουσίες!».
Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, είναι απαράδεκτο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.
Ο κ. Φίλης υπογράμμισε  ότι το πρόβλημα είχε αναδειχθεί έγκαιρα από κόμματα και συλλόγους. Σημείωσε  δε, πως «είχε προταθεί το αυτονόητο, η δημιουργία τάξεων γυμνασίου με ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών, τον απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Είχε προταθεί ακόμα και η τηλεκπαίδευση».
«Για να μην παρασυρθεί κανείς και προσεγγίσει το ζήτημα με όρους «κόστους - οφέλους»: είναι καθήκον της Πολιτείας να στέλνει έστω έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών στα ακριτικά νησιά, ακόμα και όταν έχουν δυο ή τρεις μαθητές», πρόσθεσε  και κατέληξε σημειώνοντας πως «αυτή είναι η πραγματική έννοια της φιλοπατρίας, η πιο άξια «εθνική άμυνα». Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης