Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εισαγγελική έρευνα για τον Θέμη Χειμάρα - Στο στόχαστρο οι εταιρίες του πρώην βουλευτή της ΝΔ

Εισαγγελική έρευνα για τον Θέμη Χειμάρα - Στο στόχαστρο οι εταιρίες του πρώην βουλευτή της ΝΔ
Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα
Σχετικά Άρθρα
Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα μπαίνουν όλα τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τον παραιτηθέντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα.
Ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως αυτές της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας με την παραγγελία του ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.
Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας,ν υπέβαλε την παραίτησή του στις 4/1,  μετά τις αποκαλύψεις για τις μπίζνες της επιχειρησής του με το δημόσιοο, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, παρά το ασυμβίβαστο.
O κ. Χειμάρας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από το εσωτερικό της ΝΔ να παραιτηθεί, προκειμένου να μην προχωρήσει το κόμμα στη διαγραφή του, εν όψει εκλογών.
Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμούσε η υπόθεση να εξελιχθεί σε ένα νέο σκάνδαλο Πάτση.

Οι αποκαλύψεις για τις μπίζνες του Θ. Χειμάρα με το δημόσιο

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η εκτυπωτική εταιρεία του βουλευτή της ΝΔ έχει εισπράξει τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προμήθειες από το καλοκαίρι του 2019 όταν και εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Οι προμήθειες αφορούν σε συμβάσεις με δήμους της περιφέρειάς του, όπως με τους δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Στυλίδας, Καμένων Βούρλων και άλλους, αλλά και με αρκετές δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων αυτών. Παράλληλα, η εταιρεία φέρεται να έχει εισπράξει χρήματα και από φορείς του δημοσίου όπως το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το τμήμα του υπουργείου Εργασίας στη Θεσσαλία, οι Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Ο Θέμης Χειμάρας, με δήλωσή του στο Documento, είχε επιρρίψει τις ευθύνες στους συνεργάτες του, ισχυριζόμενος ότι... δεν γνώριζαν για τα περί ασυμβίβαστου.
Σε νέες καταγγελίες σχετικά με τον βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα προχώρησε την Τρίτη 3/1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.
Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε ότι ο γαλάζιος βουλευτής γνώριζε από το 2020 ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι παράνομες και πως στη συνέχεια τον παρακαλούσε στη Βουλή να μην τον κυνηγάει γιατί δεν ήξερε, ότι την ευθύνη είχαν οι υπάλληλοι και πως δεν θα ξαναγινόταν.
Ο βουλευτής Χανίων υπογραμμίζει ότι «απέκρυψε από τη δήλωση Πόθεν Έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο κατέβαλε τον Ιούνιο του 2020 ως συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του» και πως «τον Ιούλιο του 2019 μεταβίβασε (εικονικά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες μας) το μερίδιο που είχε στην εταιρεία "Smarts IKE" στους συνεταίρους του αντί τιμήματος 65.847€». Η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει από το Δημόσιο έργα ύψους 902.000 ευρώ. Τα 41 με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία, καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης