Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Καμία εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών για κλείσιμο σχολείων ή για υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κεραμέως: Καμία εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών για κλείσιμο σχολείων ή για υποχρεωτική χρήση μάσκας
Η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τις απουσίες των μαθητών
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού και ιώσεων ή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας απέκλεισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι δεν έχει δεχθεί κάποια σχετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών.
Η ίδια επεσήμανε ότι από πρώτη στιγμή έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια «ύποπτα» συμπτώματα και μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώντας μέχρι και απουσίες πέντε ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών

Σε ότι αφορά το θέμα των αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.
Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί αποτελεί στρέβλωση και οι αναπληρωτές να είναι μόνο για να καλύπτον κάποια έκτακτη ανάγκη. Για τον λόγο αυτό γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο για να προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης