Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η άρνηση Μαξίμου για κηδεία αρχηγού κράτους στον Κωνσταντίνο, η κρίσιμη περιοδεία σε Κομοτηνή - Έβρο και ο πονοκέφαλος… Ράμμος

Η άρνηση Μαξίμου για κηδεία αρχηγού κράτους στον Κωνσταντίνο, η κρίσιμη περιοδεία σε Κομοτηνή - Έβρο και ο πονοκέφαλος… Ράμμος
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει η κηδεία του τέως Βασιλέα να εξελιχθεί σε ένα πολιτικό γεγονός που θα ξυπνήσει τις μνήμες των βασιλοφρόνων στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Το κυβερνητικό επιτελείο έχει βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα σχετικά με την ταφή του τέως Βασιλέα Κωνσταντίνου.
Η οικογένειά του θέλει να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους όπως υπήρξε κάποτε έστω και στο μακρινό παρελθόν.
Ωστόσο, το Μαξίμου δεν θέλει η κηδεία του τέως Βασιλέα να εξελιχθεί σε ένα πολιτικό γεγονός που θα ξυπνήσει τις μνήμες των βασιλοφρόνων στην Ελλάδα.

Αποφάσεις στην διυπουργική για τη κηδεία τους τέως Βασιλιά

Μάλιστα, μετά τον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου αναμένεται να συγκληθεί διυπουργική σύσκεψη για το τελετουργικό με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να δώσει μεγάλες και πολιτικές διαστάσεις στο γεγονός.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει ιδιωτική κηδεία και νεκρώσιμη ακολουθία, όπως το 1981 στην κηδεία της Φρειδερίκης, στο Τατόι στο πρώην βασιλικό κτήμα.
Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός θα κλείσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία.
Η περιοδεία Μητσοτάκη σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη αποφασίστηκε σε μία προσπάθεια να τονωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Βαρύ το πρόγραμμα στην Κομοτηνή – Μεγάλο κυβερνητικό επιτελείο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει στην Θράκη την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.
Από εκεί θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου στις 13.30 είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη με θέμα την ανάπτυξη της περιοχής, στο ξενοδοχείο Chris & Eve.
Σε αυτήν θα μετέχουν και αρκετοί υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς υπουργείων.
Το σίγουρο είναι ότι θα τον συνοδεύει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο Γιώργος Γεωργαντάς υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Μέτιο

Ο κ. Μητσοτάκης αναμέεται να επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί προσωπική του επιλογή που δικαιώθηκε το 2019, ενώ στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τους βουλευτές του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας, στο ξενοδοχείο Chris & Eve. Στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η επένδυση Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη

Το Σάββατο 14.1 στις 11.00 πμ θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να παραστεί στην τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης» που διοργανώνει ο Όμιλος Κοπελούζου, η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας.
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη του Τελωνείου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για ένα τεράστιας ενεργειακής σημασίας έργο, την κατασκευή και εκμετάλλευση νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, στην Αλεξανδρούπολη.
Η κατασκευή της νέας μονάδας θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και αναμένεται να είναι έτοιμη στο τέλος του 2025.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη τύπου σε τοπικά ΜΜΕ.

Πονοκέφαλος ο Ράμμος και η ΑΑΔΕ

Την ίδια ώρα πονοκέφαλο προκαλεί η αυτονόμηση του Χρήστου Ράμου της ΑΑΔΕ ο οποίος ζητάει επιμόνως τα στοιχεία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τις παρακολουθήσεις.
Η κυβέρνηση προς το παρόν, στέκεται πίσω από την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και απαγορεύει την αρμοδιότητα της ΑΑΔΕ να ελέγχει αιτήματα πολιτών που ζητούν να μάθουν αν παρακολουθείται το τηλέφωνό τους.
Η άρνηση Ντογιάκου έχει δημιουργήσει μεγάλο debate της κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και συνταγματολόγων που θα συνεχιστεί.
Αύριο Πέμπτη, πάντως, θα υπάρχει συζήτηση στην διάσκεψη των προέδρων για αλλαγή των κάποιων μελών του Δ.Σ της ΑΑΔΕ χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι θα μπούνε και αν αλλάζει η πλειοψηφία της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σωτήρης Πίκουλας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης