Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Κυβέρνηση Αρείου Πάγου»: Νομικοί εναντίον Ντογιάκου-Μητσοτάκη - Ο ρόλος Σαμαρά και πιθανό κλείσιμο της Βουλής 10 Μαρτίου

«Κυβέρνηση Αρείου Πάγου»: Νομικοί εναντίον Ντογιάκου-Μητσοτάκη - Ο ρόλος Σαμαρά και πιθανό κλείσιμο της Βουλής 10 Μαρτίου
Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Βουλή θα κλείσει στις 10 Μαρτίου που σημαίνει ότι ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές 9 Απριλίου 2023
Η συνταγματική εκτροπή της γνωμοδότησης- προειδοποίησης Ντογιάκου προς την ΑΑΔΕ και τον Χρήστο Ράμμο, που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες έχει επικριθεί σφοδρά από την πλειοψηφία των συνταγματολόγων αλλά και του νομικού κόσμου.
Ακόμα και αυτών που κάποτε είχαν συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως ο Ξενοφών Κοντιάδης, ο Νίκος Αλιβιζάτος αλλά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Όπως μαθαίνω, ήταν και light στους χαρακτηρισμούς του διότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο συνεργαστήκανε στην συγκυβέρνηση του 2012-2015.

Η επιχείρηση αλλαγής των μελών της ΑΔΑΕ

Ο κ. Ντογιάκος εξέδωσε αυτή τη γνωμοδότηση, ουσιαστικά, για να «συνετίσει» τον Χρήστο Ράμμο, πρόσωπο που διορίστηκε από το Μαξίμου και συγκεκριμένα από τον Γιώργο Γεραπετρίτη αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να τον ελέγξουν.
Γι’ αυτό και πλέον, ο υπουργός Επικρατείας έχει πέσει σε μεγάλη δυσμένεια.
Αυτό που θα προσπαθήσει το Μαξίμου είναι να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΑΔΕ αλλά χρειάζεται την πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή.
Θα χρειαστεί να πείσουν τον Κυριάκο Βελόπουλου το μόνο «πρόθυμο» για να αλλάξουν τα μέλη.

Ραγδαίες οι εξελίξεις με αποκαλύψεις κάθε εβδομάδα

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών εξελίσσεται πιο γρήγορα από την προεκλογική περίοδο.
Η κυβέρνηση πίστευε ότι ήταν ελεγχόμενο ενόψει της προεκλογικής περιόδου αλλά συνεχώς έρχονται πληροφορίες και αποκαλύψεις που δείχνουν ευθέως το πρωθυπουργικό γραφείο για τις ευθύνες του σκανδάλου.
Ξεκίνησε με τις παρακολουθήσεις υπουργών, πρώην πρωθυπουργών, άλλων πολιτικών αντιπάλων, του ΑΓΕΕΘΑ και συνεχίζεται…

Η ανακωχή Σαμαρά-Μητσοτάκη

Όλα αυτά σχετίζονται και με τη ανακωχή που έχει γίνει μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Σαμαράς έχει διαφοροποιηθεί πολλές φορές απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ομιλία του στην παρουσίαση του Ινστιτούτου που φέρει το όνομά του είναι χαρακτηριστική.
Ωστόσο, καταλυτικά για να μην ανοίξει πολεμο με την ηγεσία Μητσοτάκη είναι 2 βασικά γεγονότα.
Πρώτον, έχει το στίγμα ότι έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993.
Δεν μπορεί να το πράξει και τώρα. Θα τον έγραφε η ιστορία με τα χειρότερα λόγια.

Ο ρόλος Ντογιάκου που στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και τώρα αυτή του Μητσοτάκη

Δεύτερον και σημαντικότερο: ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι πρόσωπο δικό του.
Είναι ο άνθρωπος στον οποίο έδωσε εντολή παρέμβασης ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να κινηθεί δικαστικά κατά της Χρυσής Αυγής.
Είναι ο άνθρωπος που χειρίστηκε σε χρόνο dt το κλείσιμο της υπόθεσης χρηματισμού του Παύλου Χαικάλη όταν ο δεύτερος μίλησε για προσπάθεια χρηματισμού του για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενώ ακούγονται πολλά και για το κλείσιμο της ανοικτής υπόθεσης που είχε ο συγχωρεμένος Βγενόπουλος.
Τέλος, αποτελούσε τον θεσμικό αντίπαλο των Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη-Θάνου, οι οποίοι είχαν σύρει δικαστικά τον Α.Σαμαρά για την υπόθεση Novartis. Οπότε για τον Α.Σαμαρά και τον Κ.Μητσοτάκη είναι ένας κρίσιμος συνδετικός κρίκος. Με τις πράξεις του τώρα ο κ. Ντογιάκος προσπαθεί να προστατέψει τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη.

Το δείπνο με Καραμανλή και η αντίδραση Σαμαρά

Σημαντική υποσημείωση:
Παλαιότερα σάς είχαμε πει ότι στο δείπνο μεταξύ Α.Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, ο δεύτερος ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος για το στίγμα των υποκλοπών που μένει στη ΝΔ. Και μάλιστα, θεωρούσε αυτονόητο ότι θα πρέπει οι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ, να παρέμβουν δυναμικά.
Ο κ. Σαμαράς τότε τού το αρνήθηκε, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να μπουν εμπόδιο στην ηγεσία της ΝΔ την ώρα της εκλογικής μάχης. Ωστόσο, ο Κ.Καραμανλής παραμένει απέναντι στην ηγεσία Μητσοτάκη, παραπέμποντας τους πάντες στην ομιλία του στα Ανώγεια.

Γιατί καθυστερεί το πόρισμα για τις υποκλοπές;

Το ζήτημα είναι το εξής: Γιατί καθυστερεί η υπόθεση των «νόμιμων» παρακολουθήσεων και των επισυνδέσεων μέσω του Predator από τη Δικαιοσύνη; Και ποιος φρενάρει τα τελικά πορίσματα; Διότι αν πάρουμε ως παράδειγμα, τις βελγικές αρχές, αυτές έδρασαν απερίσπαστες και ιδιαίτερα γρήγορα και έφεραν αποτέλεσμα στο Quatar Gate.

Ανάσες προσφέρουν στην κυβέρνηση η κηδεία του Κωνσταντίνου και τα γλυπτά Παρθενώνα

Το θέμα των υποκλοπών η κυβέρνηση το έχει μετρήσει και θεωρεί ότι δεν αφορά τον απλό λαό. Όμως αφορά τον κεντρώο πολίτη που είναι ευαίσθητος σε θέματα θεσμών και διαφάνειας. Ο οποίος τώρα τι βλέπει. Την προσπάθεια της Δικαιοσύνης μέσω του κ. Ντογιάκου να βάλει φρένο σε μία Ανεξάρτητη Αρχή να ζητήσει από τις εταιρείες τηλεφωνίας τα τηλέφωνα που ανήκουν σε πολιτικά πρόσωπα. Δηλαδή, να συσκοτίσει ακόμα περισσότερο την υπόθεση, πίσω από μία γενική θεώρηση ότι θα «αποφανθεί η Δικαιοσύνη ποιος και γιατί έκανε τις επισυνδέσεις».

Πληροφορίες για κλείσιμο Βουλής στις 10 Μαρτίου

Με το σκάνδαλο των υποκλοπών να έρχεται ολοένα και συχνότερα στο προσκήνιο, καταλαβαίνει κανείς ότι θέματα όπως η κηδεία του τέως Βασιλιά – και τις διαφωνίες που σήκωσε- , όπως τα γλυπτά του Παρθενώνα κ.α, δίνουν ανάσες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές, οι οποίες βλέποντας το κλοιό να στενεύει δεν θα αργήσει να τις προκηρύξει.
Ακούστηκε ήδη εχθές σε πολιτικά πηγαδάκια, ότι η Βουλή θα κλείσει στις 10 Μαρτίου που σημαίνει ότι ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές 9 Απριλίου –το επικρατέστερο σενάριο ως τώρα-.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης