Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης κυκλώνει την 9η και την 23η Απριλίου - Οι νέοι ρόλοι στο Μαξίμου, οι επόμενες περιοδείες και οι δημοσκοπήσεις

Ο Μητσοτάκης κυκλώνει την 9η και την 23η Απριλίου - Οι νέοι ρόλοι στο Μαξίμου, οι επόμενες περιοδείες και οι δημοσκοπήσεις
H Εκκλησία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μειώνει τις αντιδράσεις για την Κυριακή των Βαΐων…
Σχετικά Άρθρα
Όλα δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει καταλήξει στις κρίσιμες αποφάσεις του για τις εθνικές εκλογές και πλέον το πιο πιθανό σενάριο είναι η 9η Απριλίου.
Συνδέεται και με τις πληροφορίες από την Βουλή, περί κλεισίματος στις 10 Μαρτίου, άρα εκεί γύρω θα είναι και η προκήρυξη.
Βεβαίως, θα πρέπει να πούμε ότι παίζει πολύ δυνατά και η Κυριακή του Θωμά, δηλαδή 23/4 αφού προλαβαίνει να κάνει τις επαναληπτικές δεύτερες εκλογές τέλη Μαΐου ,άρα πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ο παράγοντας Εκκλησία

Η Εκκλησία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μειώνει τις αντιδράσεις για την Κυριακή των Βαΐων όπου έθετε ως επιχείρημα ότι δεν θα πρέπει να γίνονται διερευνητικές επαφές των αρχηγών των κομμάτων για σχηματισμό κυβέρνησης εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας.
Σωστό το επιχείρημα, αλλά στις διερευνητικές δεν συμμετέχει ο λαός.

Οι επόμενες περιοδείες στη Μακεδονία

Στο Μαξίμου πάντως υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις για τις περιοδείες.
Ο Πρωθυπουργός τελειώνει σήμερα με το τρίγωνο Ξάνθη-Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη, απαραίτητοι σταθμοί για να κλείσει τις διαρροές προς τα δεξιά του .
Στην συνέχεια το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει σχεδιάσει κρίσιμες επισκέψεις σε Α’ Θεσσαλονίκης (και συγκεκριμένα σε δήμους στους οποίους η ΝΔ βρέθηκε στις προηγούμενες εκλογές δεύτερη), Πέλλα, Κιλκίς, Καστοριά, Φλώρινα και Κοζάνη προκειμένου να δώσει έμφαση στα τοπικά προβλήματα (ανεργία, εξαγωγές γούνας, απολιγνιτοποίηση), να απαριθμήσει τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και να κλείσει τα μέτωπα με το πατριωτικό κοινό της περιοχής.

Θέσεις μάχης πιάνουν οι στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη

Στο θέμα τώρα των συνεργατών.
Ο κ. Γιάννης Μπρατάκος εμφανίζεται εσχάτως πολύ ενισχυμένος και ο πρωθυπουργός φέρεται ικανοποιημένος από τον αθόρυβο τρόπο με τον οποίο βλέπει κόσμο, δουλεύοντας αθόρυβα.
Στον προεκλογικό αγώνα, στην θέση του αναπληρωτή διευθυντή της ΝΔ για την προετοιμασία των εκλογών, κατεβαίνει και ο Γιώργος Σμυρλής, πρώην Γ.Γ στο ΥΠ.ΕΞ.

Ενσωμάτωση Παπασταύρου

Στο Μέγαρο Μαξίμου, εδώ και καιρό, έχει πιάσει δουλειά ο έμπειρος νομικός Σταύρος Παπασταύρου που διαθέτει και γνώση του κυβερνητικού έργου αλλά και επαφές με την κοινοβουλευτική ομάδα και τη βάση.
Το κυριότερο, όμως, σε αυτή τη φάση είναι ότι είναι ένα πρόσωπο που λειτουργεί ως δίαυλος με τον Αντώνη Σαμαρά και ίσως και τον Β. Βενιζέλο.

Θεσμικός Γεραπετρίτης

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα βοηθήσει και αυτός στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου παρόλο που δεν θα κατέλθει υποψήφιος σε κάποια περιφέρεια. Θέλει να προχωρήσει κάποια θεσμικά ζητήματα που έχουν σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ίσως ο νέος εκπρόσωπος τύπου ο Σκέρτσος
Ένα από τα πρόσωπα που αναγκαστικά θα σηκώσουν το βάρος της ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο είναι ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αντικαθιστώντας τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου που κατεβαίνει με σταυρό στην Φθιώτιδα.
Είναι από τους λίγους που γνωρίζει τις πτυχές του κυβερνητικού έργου ενώ ενδιαφέρον θα έχει πως θα τα πάει απέναντι στην «έμπειρη» τηλεοπτικά Πόπη Τσαπανίδου.

Βοήθεια από Χαρδαλιά για τις περιφέρειες

Το επόμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουμε και άλλη μία άφιξη.
Μιλάμε για τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος έχει επαφή με την βάση του κόμματος και ιδιαίτερα με την τοπική αυτοδιοίκηση αφού είναι χρόνια δήμαρχος και γνώστης των περιφερειών.
Έχει ακουστεί και το δικό του όνομα για κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά θα εκτιμηθούν καλύτερα οι οργανωτικές του ανάγκες.

Νέες δημοσκοπήσεις

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Μαξίμου θα λάβει ένα νέο μπαράζ δημοσκοπήσεων.
Αυτό πάντως που είχαν ως δεδομένο μέχρι τώρα είναι ότι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο απόσταση ασφαλείας γύρω στις 5 μονάδες και παραπάνω. Ενώ μέχρι τώρα επικρατούσε ένα κλίμα, ότι η ΝΔ βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

Κόντρα μεταξύ όλων των κομμάτων

Ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης για το θέμα της γραμματέας του Χρ.Καλογρίτσα και οι νέες αποκαλύψεις που φέρεται ο δεύτερος να επιφυλάσσει για τον Νίκο Παππά, εκτός από τη κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, έφεραν στο προσκήνιο και τη κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την Κουμουνδούρου να πει που πήγαν τα λεφτά και οι βαλίτσες και ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με σκληρή γλώσσα.
Το νέο σήριαλ κάνει εξαιρετικά δύσκολο το σενάριο συνύπαρξης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε, δεν υπάρχει και κάποιο άλλο κόμμα να στηρίξει αυτή την δύσκολη σχέση.

Οι στόχοι για τις πρώτες εκλογές

Όλα κινούνται με ορίζοντα πρώτων εκλογών, αλλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, όλοι έχουν τις δεύτερες. Στη ΝΔ θέλουν ένα πολύ καλό ποσοστό γύρω στο 32-34% και μία διαφορά ασφαλείας που να μην μπορεί να αλλάξει.
Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν ένα διψήφιο ποσοστό, που θα ισχυροποιήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και στις δεύτερες ένα ασφαλές ποσοστό, μεγαλύτερο από το εκλογικό ποσοστό του 2019. Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αγγίξουν το 30%.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης