Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: 187 οι επίσημοι προσκεκλημένοι – Ποιος πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργοί θα παραστούν

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:  187 οι επίσημοι προσκεκλημένοι – Ποιος πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργοί θα παραστούν
Από τους 187 καλεσμένους, τουλάχιστον οι 60 είναι Έλληνες
Σχετικά Άρθρα
Πλήθος γαλαζοαίματων, υπουργοί, βουλευτές, στενοί συνεργάτες και φίλοι αναμένεται να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών.
Από τους 187 καλεσμένους, τουλάχιστον οι 60 είναι Έλληνες.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία μάλιστα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (14/1/2023) στο Τατόι για να επιθεωρήσει τις εργασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο πως θα δώσει το παρών ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προσανατολίζεται να παρευρεθεί και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Επίσης έχει δηλώσει πως θα δώσει το παρών ο υπουργός, Μάκης Βορίδης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα ήταν παρών στην κηδεία.
Εκκρεμότητα παραμένει το αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης.

Άλλες παρουσίες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρούσα θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά.
Παρόντες επίσης θα είναι και οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Η σoρός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, για τον «αποχαιρετισμό» από τις 06.00πμ έως τις 10.30πμ, ενώ μετά την κηδεία θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους, στο Τατόι, για την ταφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης