Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βενετία ο Δένδιας – Επίσκεψη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, οι συναντήσεις του

Στη Βενετία ο Δένδιας – Επίσκεψη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, οι συναντήσεις του
Στη συνέχεια, ο Ν. Δένδιας θα μεταβεί στον Άγιο Μαρίνο για διήμερη επίσκεψη
Σχετικά Άρθρα
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας επισκέφτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ο οποίος είχε επίσης συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Έξαρχο Νοτίου Ευρώπης κ. Πολύκαρπο, αλλά και με τον Πρόεδρο και μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βενετίας.
Ο κ. Δένδιας στη Βενετία επισκέφθηκε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας και το Μουσείο Εικόνων. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, καθηγητή Βασίλειο Κουκουσά, καθώς και με υποτρόφους του Ινστιτούτου.
«Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα από τον υπουργό Εξωτερικών, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιταλίας και Εξάρχου Νότιας Ευρώπης Πολύκαρπο», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.
d4.JPG

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), το οποίο υπάγεται στη γενική εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ όσον αφορά στη μορφωτική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Κατατάσσεται ανάμεσα στα πέντε (εξαιρουμένων του Αγίου Όρους και της Εθνικής Βιβλιοθήκης) ελληνικά ιδρύματα με τις μεγαλύτερες συλλογές παλαιτύπων, ενώ αποτελεί και το μοναδικό επιστημονικό ίδρυμα της Ελλάδας στο Εξωτερικό.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Έξαρχο Νοτίου Ευρώπης κ. Πολύκαρπο.
d4_1.JPG

Η επίσκεψή του στην Βενετία ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βενετίας, Δ. Ζαφειρόπουλο.
d1.JPG
Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βενετίας είναι η αρχαιότερη κοινότητα της ελληνικής διασποράς στον δυτικό κόσμο και αποτελεί την πλέον ιστορική κοινότητα των Ελλήνων με συνεχή παρουσία και δράση πέντε αιώνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης