Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών - Ο Ράμμος (ΑΔΑΕ) «στριμώχνει» το Μαξίμου και ζητά ενημέρωση της Βουλής

Σκάνδαλο υποκλοπών - Ο Ράμμος (ΑΔΑΕ) «στριμώχνει» το Μαξίμου και ζητά ενημέρωση της Βουλής
Η ΑΔΑΕ υπέβαλε αίτημα προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για σύγκληση της επιτροπής
Σχετικά Άρθρα
Χωρίς καμία διάθεση υπαναχώρησης ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, εμφανίζεται αποφασισμένος να μην ενδώσει σε... πιέσεις όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Μετά τη χθεσινή δήλωση ότι «ουδέποτε είπε ότι παύουν οι ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ», σήμερα (19/1/2023), o κ. Ραμμος ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για ενημέρωση σχετικά «με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος». Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης και ειδικότερα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, αλλά και στον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, οι οποίοι θα πρέπει να απορρίψουν ή να αποδεχθούν το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ.
Η διάθεση της κυβέρνησης όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη στιγμή μάλιστα που η προεκλογική περίοδος έχει εκκινήσει, φάνηκε και στη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά βάζει φρένο στην ενημέρωση των πολιτών από την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις. Ωστόσο, η ΑΔΑΕ δεν έχει σταματήσει να εκφράζει τις ενστάσεις της σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Οι αποκαλύψεις για τους ελέγχους της ΑΔΑΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν το φως της δημοσιότητας, η ΑΔΑΕ αφού πραγματοποίησε ελέγχους στους τρεις μεγάλους τηλεφωνικούς παρόχους, διαπίστωσε την παρακολούθηση των τηλεφώνων έξι προσώπων σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις εξοπλιστικών κι επίσης ένας πρώην σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφάλειας.
Εκτιμάται ότι αυτά τα ευρήματα είναι και ο λόγος που ο κ. Ράμμος αιτήθηκε τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ για την ενημέρωση της Βουλής


Πιο αναλυτικά, στη σημερινή ανακοίνωση της ΑΔΑΕ αναφέρονται τα εξής:
«Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα, που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ.Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ
Χρήστος Ράμμος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης