Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Τασούλα για υποκλοπές: Ο κύβος ερρίφθη – Να ανταποκριθεί η Βουλή στο αίτημα Ράμμου

Τσίπρας σε Τασούλα για υποκλοπές: Ο κύβος ερρίφθη – Να ανταποκριθεί η Βουλή στο αίτημα Ράμμου
Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της απόφασης της είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα
Να ανταποκριθεί άμεσα η Βουλή στο αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να την ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ερευνών του για τις υποκλοπές ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία τους ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής τής Ανεξάρτητης Αρχής και τόνισε ότι «η ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας».

Με τη συμφωνία όλων

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κλήση του κ. Ράμμου οφείλει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, ενώ σημείωσε πως προφανώς «μπορεί να γίνει και με τις διαδικασίες που ο Κανονισμός προβλέπει για τα 2/5 της επιτροπής, δηλαδή της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε πλήγμα στο κύρος του Κοινοβουλίου και θα υποτιμούσε τη θεσμική διάσταση του ζητήματος, καθώς θα εμφάνιζε τα κόμματα να ερίζουν ακόμα και για όσα ορίζει το Σύνταγμα».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τασούλα να επανεξετάσει τη στάση του και του διεμήνυσε πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της απόφασης της.

Ο κύβος ερρίφθη

Σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών του και η πλειοψηφία της ΝΔ το αρνείται».
«Μάταιος κόπος που επιβεβαιώνει την ενοχή τους.
Γιατί ο κύβος πλέον ερρίφθη.
Την αλήθεια δεν μπορούν πια να την κρατήσουν στο σκοτάδι» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης