Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Να ξεκαθαρίσουν οι ΜΚΟ τι σχέση είχαν με τα fake news για τη «μικρή Μαρία»

Μηταράκης: Να ξεκαθαρίσουν οι ΜΚΟ τι σχέση είχαν με τα fake news για τη «μικρή Μαρία»
Ο υπουργός Μετανάστευσης υποστήριξε ότι συγκεκριμένες ΜΚΟ φαίνεται πως έχουν παίξει συγκεκριμένο ρόλο στο να στηθεί η πλεκτάνη με το νεκρό παιδί
Σχετικά Άρθρα
Τον ρόλο που είχαν συγκεκριμένες ΜΚΟ στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον Αύγουστο του 2020 στον Έβρο, την υπόθεση των 38 μεταναστών αλλά και τον «θάνατο της μικρής Μαρίας», έθεσε επί τάπητος ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Ειδικότερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, υπογράμμισε πως συγκεκριμένες ΜΚΟ φαίνεται πως έχουν παίξει συγκεκριμένο ρόλο στο να στηθεί η πλεκτάνη με το νεκρό παιδί ενώ αποκάλυψε πως ο άτυπος εκπρόσωπος Τύπου των «38» στον Έβρο, έφυγε από την Ελλάδα σχεδόν αμέσως χωρίς να της έχουν χορηγηθεί ταξιδιωτικά έγγραφα από τις αρμόδιες Αρχές.
«Θέλω να θυμίσω, γιατί η κ. Τσαπανίδου (σσ. εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), επειδή χρησιμοποίησε το όνομά μου σε μια ανακοίνωση, πως ξεκίνησε αμέσως έρευνα για το περιστατικό. Το πρώτο καμπανάκι ήταν πως η οικογένεια δεν θέλησε να επικοινωνήσουμε με την τουρκική πλευρά, έγινε επανέλεγχος και αντιπαραβολή και στις 30 Αυγούστου είπα ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε νεκρό παιδί και πως όλα τα 4 παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερα πως δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό. Πολλά στελέχη του επιμένουν πως όλα αυτά έγιναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει τη γενναία πράξη και να ζητήσει συγγνώμη. Καλό είναι, δεν είναι κακό αυτό».
Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε πως «υπάρχουν καταθέσεις των 38 στον Εισαγγελέα και εξετάζεται. Από εκεί και πέρα να σημειώσω, πως την υπόθεση των 38, την έφεραν δυο ελληνικές ΜΚΟ. Η μία ήταν η Human Rights 360 και η άλλη ήταν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, με πρόεδρο, πρώην Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο, τότε. Βλέπουμε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπονοώ πως εμπλέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βλέπουμε δυο ΜΚΟ που συμμετείχαν στην κατασκευή ψευδών περιστατικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης