Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών – Θα δημιουργηθεί πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες περιστατικών βίας μαθητών

Κεραμέως: Ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών – Θα δημιουργηθεί πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες περιστατικών βίας μαθητών
Πρόκειται να δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά βίας, είτε αφορά τους ίδιους τους μαθητές, είτε άλλους, όπως ανέφερε η Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ενώ γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή 27/1 στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο.
Πρόκειται για μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κα Κεραμέως, η οποία ανέφερε επίσης ότι πρόκειται να δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά βίας, είτε αφορά τους ίδιους τους μαθητές, είτε άλλους.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Περαιτέρω, η υπουργός τόνισε ότι άμεσα θα ξεκινήσει το τρίτο στάδιο αξιολόγησης στην εκπαιδευτική κοινότητα που αφορά 170.000 δασκάλους και καθηγητές.
Εξήγησε πως πρόκειται για το τρίτο στάδιο της αξιολόγησης, καθώς το πρώτο αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, το δεύτερο τη σχολική κοινότητα και το τρίτο την ατομική αξιολόγηση περίπου 170.000 εκπαιδευτικών.
Πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το γνωστικό και παιδαγωγικό τους αντικείμενο από τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και τον σύμβουλο ειδικότητας.
Τέλος, έκανε αναφορά στον ψηφιακό κόμβο που θα δημιουργηθεί, μέσω του οποίου οι γονείς θα έχουν άμεση ενημέρωση για τη φοίτηση των παιδιών τους, όπως πχ. για τις απουσίες και την πρόοδο στα μαθήματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης