Τελευταία Νέα
Πολιτική

Eli Cohen σε Δένδια: Το Ισραήλ υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Eli Cohen σε Δένδια: Το Ισραήλ υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας
Στο Ισραήλ ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Eli Cohen, μετά τη μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια, στα Ιεροσόλυμα.
Ο Eli Cohen υπογράμμισε πως οι διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη φιλία της Ελλάδας προς το Ισραήλ, δηλώνοντας βέβαιος πως η επίσκεψη του Ν. Δένδια θα αποτελέσει ένα ισχυρό θεμέλιο.
Τόνισε δε, πως η Ελλάδα και το Ισραήλ εκπληρώνουν έναν σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου, ανέδειξε τη στενή συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών και την αλληλεγγύη σε περιόδους ειρήνης και κρίσης.
Σημείωσε ακόμη απευθυνόμενος στον κ. Δένδια πως είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκής χώρας που φιλοξενείται στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, γεγονός που αντανακλά τις στρατηγικές σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα, χώρες που μοιράζονται βαθιά συμφέροντα και αξίες και μία βαθιά στρατηγική οικονομική συνεργασία. Μάλιστα, ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για την ισχυρή καταδίκη των φρικτών τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Ως προς την ατζέντα των συνομιλιών, ο Eli Cohen ανέφερε ότι συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία που ενισχύει περαιτέρω και ισχυροποιεί τους δεσμούς των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ενέργειας, της ασφάλειας, της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων. Πρόσθεσε πως αυξήθηκαν το διμερές εμπόριο και οι επενδύσεις, αλλά και ότι συζήτησαν τις διεθνείς εξελίξεις και τις νέες ευκαιρίες που αναδύονται μετά τη συμφωνία του Αβραάμ.
Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι συζήτησαν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τη συνεργασία σε πολλούς τομείς, αλλά και τις διεθνείς και περιφεριεακές εξελίξεις. 
Ακολουθεί η  ανάρτηση του Ν. Δένδια για τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ:
d1_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης