Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φραγκογιάννης: Οι Ιάπωνες αισθάνονται πλέον την Ελλάδα ως αξιόπιστο εταίρο και ασφαλή επενδυτικό προορισμό

Φραγκογιάννης: Οι Ιάπωνες αισθάνονται πλέον την Ελλάδα ως αξιόπιστο εταίρο και ασφαλή επενδυτικό προορισμό
Ο κ. Φραγκογιάννης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, στον τουρισμό και την υψηλή τεχνολογία
Σχετικά Άρθρα
Την ικανοποίησή του για το κλίμα που συνάντησε στις επαφές του με Ιάπωνες επιχειρηματίες, αλλά και την αισιοδοξία του ότι αυτό σύντομα θα καρποφορήσει, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής στην Ιαπωνία, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και την επιβεβαίωση του αυξημένου ενδιαφέροντος του ιαπωνικού επιχειρηματικού κόσμου και των ιαπωνικών επενδυτικών κεφαλαίων για δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα.
«Είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «ότι οι Ιάπωνες αισθάνονται πλέον την Ελλάδα ως αξιόπιστο εταίρο και ασφαλή επενδυτικό προορισμό. Είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε σε συνεργασίες και θα ανακοινωθούν επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, στον τουρισμό και την υψηλή τεχνολογία, ιδιαίτερα τη διαστημική και βιοτεχνολογική».
Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής στο Τόκυο, πέραν του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Enterprise Greece και JETRO, υπεγράφη επίσης μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρίας Εξαγωγικών Πιστώσεων ΑΕ, ECG και του αντίστοιχου ιαπωνικού φορέα NEXI. Το μνημόνιο υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της ECG Γρηγόρης Σταματόπουλος, παρουσία και της γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Βίκης Λοΐζου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Στόχος του μνημονίου είναι η θεσμοθέτηση της συνεργασίας και η διερεύνηση αμοιβαίων ευκαιριών για υπηρεσίες ασφάλισης, αντασφάλισης, συνασφάλισης για τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των δύο κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης