Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι 2 «μαύρες τρύπες» στην εκλογική δεξαμενή του Μεγάρου Μαξίμου που δεν κλείνουν - Νέοι... και κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη

Οι 2 «μαύρες τρύπες» στην εκλογική δεξαμενή του Μεγάρου Μαξίμου που δεν κλείνουν - Νέοι... και κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη
Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται πολύ στις νεαρές ηλικίες
Στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχουν εντοπίσει δύο μεγάλες τρύπες που δεν μπορούν να κλείσουν και απ’ ότι φαίνεται δεν θα μπορέσουν να κλείσουν μέχρι τις εκλογές.

Πρώτον: Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται πολύ στις νεαρές ηλικίες.
Υπάρχει μεγάλο χάσμα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί.
Η νεολαία είναι μία κατηγορία που δεν υποκύπτει εύκολα σε ταμπέλες «Αριστερά», «Δεξιά», «Κέντρο» και αν πάει να ψηφίσει – διότι υπάρχει ένα ποσοστό αποχής που φτάνει και το 50% - θα ψηφίσει με άλλα κριτήρια.
Και σίγουρα από τις ειδικές μετρήσεις που έχουν κάνει στο Μαξίμου δεν φαίνεται να καταλήγουν στη Νέα Δημοκρατία.

Οι νέοι δεν ξεχνούν τη διαχείριση της πανδημίας


Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι, ειδικά αυτοί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, άρα έζησαν ως μαθητές την πανδημία, δεν έχουν καλά αισθήματα για τη σημερινή κυβέρνηση.
Δεν μπορούν να συγχωρήσουν ότι μία κυβέρνηση τούς απαγόρευσε να βγαίνουν έξω, να βλέπουν τους φίλους τους, να πηγαίνουν στα καφέ και τα μαγαζιά, να αθλούνται ενώ τούς επέβαλε ακόμα και ωράριο κυκλοφορίας.
Το δεύτερο, μεγάλο, θέμα που δείχνει ότι οι νεολαίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στη ΝΔ είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία που επιβλήθηκε, ασχέτως αν τελικά είναι ένα μέτρο που έχει ακυρωθεί και δεν λειτουργεί.
Οι νέοι 17-24 είναι γύρω στο 1 εκατ. πολίτες και δεν είναι μικρό νούμερο αν σκεφτούμε ότι η ΝΔ το 2019 νίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ με περίπου 500.000 ψήφους παραπάνω.

Αδιευκρίνιστη η δεξιά ψήφος


Δεύτερον: Στις δημοσκοπήσεις η δεξιά ψήφος αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Αρκετοί ψηφοφόροι που δεν είναι υποστηρικτές Κασιδιάρη έχουν ξεσηκωθεί με την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση.
Τα δεξιά κόμματα, πλην της ΝΔ, μπορούν να συγκεντρώσουν μαζί ένα ποσοστό άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων και να φτάσουν ακόμα και στο 15%.
Αυτό σημαίνει ότι με την κεντρώα πολιτική της η σημερινή ΝΔ, έχει δημιουργήσει ένα χώρο που μπορεί να είναι και ρυθμιστής εξουσίας.

Ρίσκο η ρύθμιση για κόμμα Κασιδιάρη, το Εθνικό κόμμα Έλληνες 


Η περίπτωση Κασιδιάρη είναι ένα επικίνδυνο ρίσκο για τον Κ. Μητσοτάκη.
Διότι εάν αποτύχει στον Άρειο Πάγο, τότε θα μεγαλώσει τα ποσοστά σε ένα κόμμα που δεν θα το ήθελε μέσα στη Βουλή.
Καταρχάς, θα μεγαλώσει το ποσοστό για αν επιτύχει αυτοδυναμία η ΝΔ.
Από την άλλη, μπορεί να αποτελέσει ένα κόμμα που θα τραβήξει πάνω του όλους τους ψηφοφόρους που τώρα έχουν διαμοιραστεί σε άλλα κόμματα.
Όμως, οι δεξιοί ψηφοφόροι δεν έχουν εναντιωθεί απέναντι στη ΝΔ μόνο για τη νομοθετική ρύθμιση.
Έχουν δυσαρεστηθεί και με τα αποτελέσματα στο τομέα της ασφάλειας, της διαφθοράς στην Αστυνομία, ακόμα και στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Πάνω από 2 εκατ. αναποφάσιστοι

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτός από τους νέους και τους δεξιούς ψηφοφόρους, έχουν σχετική αδυναμία να δουν τι θα γίνει συνολικά με τους αναποφάσιστους που δεν έχουν καμία πολιτική τοποθέτηση ή ταυτότητα.
Μπορεί οι αναποφάσιστοι στην Ελλάδα να ξεπερνούν τα 2 εκατ. πολιτών αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσουν.
Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό τους ξεκινάει με άγριες διαθέσεις απέναντι στην εξουσία, ειδικά τώρα που υπάρχει το σαφές πρόβλημα της ακρίβειας και των μικρών εισοδημάτων.
Συμπερασματικά, στον σχεδιασμό του Μαξίμου υπάρχει «μαύρες τρύπες» που δείχνουν ότι η αυτοδυναμία δεν είναι πιθανή.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης