Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για κακοκαιρία: Διδασκόμαστε από τα λάθη μας και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν - Κι ο Λέκκας θα μεταβεί στην Τουρκία

Οικονόμου για κακοκαιρία: Διδασκόμαστε από τα λάθη μας και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν - Κι ο Λέκκας θα μεταβεί στην Τουρκία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες αποστέλλοντας άμεσα βοήθεια
Σχετικά Άρθρα
Τα «ειλικρινή συλλυπητήρια» της ελληνικής κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των δύο λαών αποστέλλοντας άμεσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία μέσα από επιχειρησιακά και διπλωματικά κανάλια.
«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βοηθήσει ουσιαστικά. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ίσως και εντός της ημέρας να αναχωρήσει από την Αθήνα C130 με μονάδα της ΕΜΑΚ με προσωπικό του ΕΚΑΒ με ανθρωπιστικό και υγειονομικό υλικό. Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Αντισεισμικής Προστασίας ο κ. Λέκκας, προκειμένου εκεί στο πεδίο να συνδράμουμε στις προσπάθειες για τη διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Η κακοκαιρία

Εξάλλου, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός αποδείχθηκε επαρκής και η προετοιμασία απέδωσε ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πολλές δυσχέρειες, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η συνεργασία των πολιτών με τις αρχές σε κάθε επίπεδο. Αναφέρθηκε στις συνεχείς συσκέψεις της Πολιτικής Προστασίας ήδη από την περασμένη εβδομάδα και το συντονισμό και είπε πως άμεση ήταν και η αντιμετώπιση και αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας όπου αυτές παρατηρήθηκαν.
«Η κυβέρνηση αξιοποιεί την προγενέστερη εμπειρία, διδάσκεται από προηγούμενες αδυναμίες, από λάθη, από αδράνειες, ώστε να βελτιώνεται ο κρατικός μηχανισμός και να τον καθιστά ικανό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών σε αυτού του είδους τα φαινόμενα» τόνισε και συμπλήρωσε «επενδύουμε στην πρόληψη και με την ανάλυση των δεδομένων με την εισαγωγή τεχνογνωσίας, με αρτιότερη προετοιμασία και με επαγγελματική διαχείριση προχωράμε βήμα-βήμα προς τους στόχους μας όσον αφορά τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και πρωτίστως την ασφάλεια των ανθρώπων και των υποδομών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης