Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας από Τζαμάικα: Έχουμε πολλά κοινά – Εξαιρετικά σημαντικό ότι το Montego Bay αδελφοποιείται με τη Σητεία

Δένδιας από Τζαμάικα: Έχουμε πολλά κοινά – Εξαιρετικά σημαντικό ότι το Montego Bay αδελφοποιείται με τη Σητεία
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Τζαμάικα
Σχετικά Άρθρα
«Έχουμε πολλά κοινά, τόσο όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία, αλλά όσο και τις γενικές αντιλήψεις μας για το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε από την Τζαμάικα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, με τελευταίο σταθμό την Τζαμάικα ανέφερε πως «είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. Υπό αυτή την έννοια, έχει μια σημασία. Από εκεί και πέρα, είναι στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεών μας με αυτή τη χώρα. Έχουμε πολλά κοινά, τόσο όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία, αλλά όσο και τις γενικές αντιλήψεις μας για το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».
«Πέρα από αυτό, θα ήθελα να πω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το Montego Bay, δηλαδή η πόλη στην οποία υπογράφηκε η UNCLOS, η Διεθνής Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, αδελφοποιείται με τη Σητεία. Μια ελληνική πόλη στο άκρο της Κρήτης, σε ένα πολύ στρατηγικό σημείο, όπου η ακριβής εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας αποκτά μια εθνική σημασία. Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους κατοίκους της Σητείας για αυτή την εξαιρετική επιλογή», κατέληξε ο κ. Δένδιας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε τη Βραζιλία (στις 6/2), την Ουρουγουάη (7/2), την Αργεντινή (8/2), την Παραγουάη (9/2), τον Παναμά (10/2) και στην Τζαμάικα (επίσης στις 10/2).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης