Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Υπό δίωξη ο πολιτισμός στη χώρα - Συστηματικά από μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν καθεστώς

Τσίπρας: Υπό δίωξη ο πολιτισμός στη χώρα - Συστηματικά από μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν καθεστώς
"Bλέπουμε δυστυχώς σήμερα την ιστορία να επαναλαμβάνεται", ανέφερε ο Α. Τσίπρας
Στη «μεγάλη απώλεια» του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, προτού ξεκινήσει την παρέμβασή του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα Μουσεία.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «δύσκολη μέρα» και εξέφρασε τη «βαθύτατη οδύνη» του εκ μέρους και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως, αν και έφυγε πρόωρα, πρόλαβε να κάνει «σημαντικά πράγματα ως βουλευτής και ως υπουργός».
Πρόκειται για «μεγάλη απώλεια για τα Δωδεκάνησα, για τα νησιά και τους νησιώτες» για τους οποίους «αγωνιζόταν, αλλά και για το ελληνικό κοινοβούλιο», σημείωσε.

Υπό δίωξη ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του

Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε ότι για άλλη μια φορά ο πολιτισμός στη χώρα είναι «υπό δίωξη» και αναφέρθηκε στη φράση της Μελίνας Μερκούρη ότι «χωρίς τον Πολιτισμό είμαστε ο κανείς».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο πολιτισμός είναι η ψυχή μας. Ο πολιτισμός είναι η Ελλάδα. Γι' αυτό ο λαός μας, που έχει και ιστορία, και μνήμη και ταυτότητα και κουβαλάει πολιτιστικές παρακαταθήκες χιλιάδων χρόνων απαντούσε πάντα, σε συνθήκες φτώχειας, κατοχής, διώξεων, σωστά στο δίλημμα που πολλές φορές έβαζε η σκληρότητα της ζωής: Πολιτισμός ή βαρβαρότητα».
Υπενθύμισε ότι «ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του υπήρξαν για δεκαετίες στο τόπο μας διωκόμενοι, με τον πιο άγριο τρόπο», προσθέτοντας πως ενώ περίμενε κανείς ότι «αυτές οι μαύρες σελίδες ανήκουν στο παρελθόν, βλέπουμε δυστυχώς σήμερα την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Και δυστυχώς όχι σαν φάρσα».
Όπως είπε, «για άλλη μια φορά είναι υπό δίωξη ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του. Συστηματικά και σχεδιασμένα από μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν καθεστώς και σε κάθε της βήμα προσπαθεί να επιβάλει τη βαρβαρότητα».
«Στο δίλλημα λοιπόν, πολιτισμός ή βαρβαρότητα, εσείς έχετε επιλέξει τη βαρβαρότητα. Και επιχειρείτε να την επιβάλετε και στον πολιτισμό. Υποτάσσοντας, απαξιώνοντας, εξουθενώνοντας τους ανθρώπους του», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης