Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κερδίζουν οι λίγοι και οι ισχυροί

Τσίπρας: Πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κερδίζουν οι λίγοι και οι ισχυροί
Αυτό που συντελείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι μια μεγάλη ληστεία είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να κερδίζουν οι λίγοι και οι ισχυροί και να χάνει η μεγάλη πλειοψηφία διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίιπρας κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία.
Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για μια σειρά αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας στην ΕΕ.
«Είμαστε η χώρα της ΕΕ με την υψηλότερη τιμή στην αντλία της βενζίνης, με την υψηλότερη τιμή χονδρικής στο ρεύμα και την ίδια ώρα η χώρα με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα» τόνισε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως υπάρχουν δύο μορφές αισχροκέρδειας.

Αισχροκέρδεια

«Η αισχροκέρδεια η ιδιωτική που βιώνετε στο πετσί σας σε συνδυασμό με την κρατική αισχροκέρδεια, διότι κρατώντας η κυβέρνηση σταθερά τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ που είναι έμμεσοι φόροι -πληρώνει το ίδιο ο πλούσιος και ο φτωχός- τη στιγμή που τα προϊόντα έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, δημιουργούνται υπερέσοδα στο δημόσιο ταμείο προκειμένου να μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κάνει κάποιες προεκλογικές παροχές και κάποιες επιδοτήσεις τις οποίες και αυτές στοχευμένα τις δίνει για να κρατάνε σταθερά υψηλά τις τιμές οι πάροχοι της ενέργειας, η ΔΕΗ και οι άλλες επιχειρήσεις, τα σούπερ μάρκετ και τα διυλιστήρια.
Αυτό που συντελείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι μια μεγάλη ληστεία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μια πολιτική που έχει στόχο να κερδίζουν οι λίγοι και οι ισχυροί και να χάνει η μεγάλη πλειοψηφία».

Υπαρξιακό δίλημμα

«Για τον κόσμο της παραγωγής, του κτηνοτρόφους και τους αγρότες το δίλημμα πλέον είναι υπαρξιακό, διότι το κόστος της παραγωγής καθιστά απολύτως ασύμφορο το να μένουν οι άνθρωποι στην ύπαιθρο και να παράγουν» είπε ο κ.Τσίπρας μιλώντας στα Τρίκαλα, σε κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή της Φιλύρας.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε με αναλυτικό τρόπο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, όπου απασχολούνται 120.000 οικογένειες αποκλειστικά.
«Η τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των τιμών στις ζωοτροφές, σε συνδυασμό με την αδυναμία, οι τιμές που παίρνουν ιδίως από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το γάλα να αντισταθμίσουν τις τρομακτικές αυξήσεις, έχει οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα να αναγκαστούν να μειώσουν τα κοπάδια τους για να μπορούν να τα βγάλουν πέρα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας πάνω σε ένα τρακτέρ.
«Όταν οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί και τετραπλασιαστεί για τις μονάδες παραγωγής και οι ζωοτροφές έχουν αυξηθεί δύο και τρεις και φορές επάνω, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι στο απροχώρητο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν σας αφήσουμε μόνους

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις της «επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης» για τους κτηνοτρόφους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ασπίδα προστασίας για τον κόσμο της παραγωγής, για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και βεβαίως διαρθρωτικές αλλαγές που θα κοιτάξουν στην επόμενη ημέρα, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.
«Μια προοδευτική κυβέρνηση θα θεσπίσει το αγροτικό πετρέλαιο, δηλαδή την μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, θα υλοποιήσει το πλαφόν στο αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα, δηλαδή ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να πληρώνει την κιλοβατώρα στην τιμή που πλήρωνε πριν έρθει η κρίση, και θα μηδενίσει τον ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
Μια προοδευτική κυβέρνηση δεν σας αφήσει μόνους σας απέναντι στους “Πάτσηδες” που θέλουν να σας λεηλατήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν αφορά μονάχα τον αστικό κόσμο, τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, αφορά και τον αγροτικό κόσμο, θυμίζοντας ότι «είναι μεγάλη και μακρά ιστορία από την περίοδο της χρεοκοπίας της Αγροτικής Τράπεζας με τις υποθηκευμένες αγροτικές γαίες».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «700.000 πλειστηριασμοί είναι μπροστά και αφορούν και πρώτη κατοικία και επαγγελματική στέγη και αγροτική γη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης