Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 9 Απριλίου, επαναληπτικές 14 Μαΐου – Το αισιόδοξο σενάριο για ΝΔ, οριακή αυτοδυναμία 151 με 152 εδρών με μαγείρεμα Άρειου Πάγου

Εκλογές 9 Απριλίου, επαναληπτικές 14 Μαΐου – Το αισιόδοξο σενάριο για ΝΔ, οριακή αυτοδυναμία 151 με 152 εδρών με μαγείρεμα Άρειου Πάγου
Κυκλοφορούν δύο σενάρια τα οποία χρήζουν μεγάλης προσοχής γιατί φαίνεται να συμπυκνώνουν τις πιθανότερες εξελίξεις
Η προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση πλέον να απομένει να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών με πιθανότερο σενάριο 9 Απριλίου και ακολούθως εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογική διαδικασία στις 14 Μαίου 2023.

Κυκλοφορούν δύο σενάρια τα οποία χρήζουν μεγάλης προσοχής γιατί φαίνεται να συμπυκνώνουν τις πιθανότερες εξελίξεις.

Σενάριο πρώτο

Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ βρίσκεται κοντά στο 33% με 34% και όχι 31% που είχε εκτιμηθεί και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση πλησιάζει το 36% με 37% με 5 κόμματα στην Βουλή.
Στο σενάριο αυτό ούτε το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη εισέρχεται στο κοινοβούλιο ενώ ο Άρειος Πάγος… μπλοκάρει και το Εθνικό κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη… το οποίο με βάση το Σύνταγμα δικαιούται να κατέλθει στις εκλογές.
Προφανώς η σύνθεση του Αρείου Πάγου είναι τέτοια που λαμβάνει εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου και κάνει τα στραβά μάτια στην κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος.
Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι και ο Άρειος Πάγος δεν είναι ανεξάρτητο δικαστικό όργανο… μεγαλύτερη ανεξαρτησία έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας και λιγότερη ο Άρειος Πάγος, οι συνθέσεις του οποίου ενίοτε… μαγειρεύονται…
Το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη θα μπορούσε να λάβει ποσοστά μεταξύ 3,5% με 4,5% ζημιώνοντας κυρίως την ΝΔ.
Στο σενάριο αυτό η ΝΔ καταφέρνει στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να εκλέξει μεταξύ 151 με 152 βουλευτές και ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σενάριο δεύτερο...συμμετέχει το Εθνικό κόμμα Έλληνες 

Το δεύτερο σενάριο, έχει μια ουσιώδη αλλαγή, καταφέρνει το Εθνικό κόμμα Έλληνες να κατέλθει στις εκλογές αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να επηρεάσει την σύνθεση του Αρείου Πάγου και του Α1 τμήματος που αποφασίζει για το ποια κόμματα θα κατέλθουν στις εκλογές.
Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το Εθνικό κόμμα Έλληνες με βάση το Σύνταγμα δικαιούται να κατέλθει στις εκλογές και αυτό είναι απόλυτο.
Το Σύνταγμα ορίζει ότι μόνο εφόσον υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για ένα πρόσωπο που κατέρχεται στις εκλογές μπορεί να του απαγορευθεί η συμμετοχή.
Στην περίπτωση Κασιδιάρη ψηφίστηκε ένας φωτογραφικός νόμος… ειδικά για το Κασιδιάρη και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες…
Εάν λοιπόν ο Άρειος Πάγος ξεπεράσει την πίεση που θα ασκήσει η κυβέρνηση και οι δικαστές που συνδέονται με την κυβέρνηση της ΝΔ… αποφασίσουν με βάση τα όσα ορίζονται στο Σύνταγμα… τότε το Εθνικό κόμμα Έλληνες θα συμμετάσχουν στις εκλογές θα πετύχουν ποσοστά κοντά στο 3,5% με 4,5%… και η ΝΔ πλησιάζει στην αυτοδυναμία αλλά δεν την πετυχαίνει…οπότε η Ελλάδα οδηγείται σε συγκυβέρνηση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης