Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το δικό της «Μάτι» - Στο μάτι του κυκλώνα για την τραγωδία ο Κ. Καραμανλής

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το δικό της «Μάτι» - Στο μάτι του κυκλώνα για την τραγωδία ο Κ. Καραμανλής
H σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη επισκιάζει τις πολιτικές εξελίξεις
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βιώνει το προσωπικό της «Μάτι», μία μεγάλη εθνική τραγωδία η οποία μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις την στιγμή που είμαστε σε προεκλογική περίοδο, ουσιαστικά να μειώσει το ποσοστό αποδοχής της καθώς αναπόφευκτα έχει και αυτή τις ευθύνες της.
Το ζήτημα είναι ότι για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, παρόλο που έγινε από ανθρώπινο χέρι, ευθύνονται καθαρά οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών οι οποίες δεν έλαβαν υπόψη τους τα καμπανάκια που είχαν κρούσει συνδικαλιστές μηχανοδηγοί εδώ και πολλούς μήνες.

Πολιτική ευθύνη Καραμανλή

Σαφώς τα φώτα στρέφονται και στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν ένας δημοφιλής υπουργός, με θετική ατζέντα λόγω των έργων και των υποδομών που γίνονται στη χώρα. Ωστόσο, είναι αναμφισβήτητη η πολιτική ευθύνη για τον ίδιον. Είναι υπουργός 4 χρόνια τώρα και πριν λίγο μέρες είχε δηλώσει ότι «με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα δεν παίζουμε».

Τραγική ειρωνεία η αναβληθείσα επίσκεψη Μητσοτάκη στον ΟΣΕ

Ωστόσο, η ευθύνη βαραίνει και τον Πρωθυπουργό ο οποίος κανονικά σήμερα στην επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, που ματαιώθηκε λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, θα επέβλεπε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης-Σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδας, δηλαδή ένα Κέντρο το οποίο σύμφωνα με τους συνδικαλιστές δεν υπάρχει. Καθώς αν υπήρχε θα είχε αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  

Το σίγουρο είναι ότι στο παρασκήνιο, στις σκέψεις του Μαξίμου υπάρχει και η καρατόμηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, ως μία πολιτική κίνηση για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις. Στα social media όλοι ζητούν την παραίτησή του. Όλα θα συνεκτιμηθούν το επόμενο διάστημα.

Οι διαφορές με το Μάτι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Μάτι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την χρόνια ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, έπρεπε να αντιμετωπίσει φυσικά φαινόμενα όπως ήταν οι σφοδροί άνεμοι αλλά και η άναρχη δόμηση στην αστική περιοχή στο Μάτι. Στα Τέμπη, στο σιδηροδρομικό ατύχημα που θα έχουμε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουλάχιστον 60 νεκρούς, ευθύνεται μόνο ο κρατικός μηχανισμός. Δεν ήταν φυσικό φαινόμενο.

Ακυρώνεται το πανηγυρικό κλίμα

Ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μαξίμου ακυρώνεται μετά τον τραγικό δυστύχημα, η σημαντική επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε ενώ τελειώνει και το πανηγυρικό κλίμα που ήθελε η κυβέρνηση να δώσει την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο με την ανακοίνωση της γενναίας αύξησης του κατώτατου μισθού.
Πλέον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαρύνεται με μία εθνική τραγωδία και μάλιστα, στο τέλος της θητείας της όπου οι μνήμες είναι κοντινές. Αν είχε συμβεί αυτό στην αρχή της θητείας, τώρα ίσως να ήταν διαφορετικά.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης