Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα οι διευθυντές ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ – Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα οι διευθυντές ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ – Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη
Νέες καταγγελίες από την αξιωματική αντιπολίτευση για την τραγωδία των Τεμπών
Σχετικά Άρθρα
«Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παραίτηση των διευθυνόντων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι ακόμα στη θέση τους», αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς.
«Μήπως έχουν πάρει μπρος οι καταστροφείς εγγράφων;», ρωτά ο κ. Παππάς και τονίζει: «Να παραιτηθούν τώρα».
Επίθεση στον τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά εξαπέλυσε στη συνέχεια η ΝΔ.
«Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ.Παππάς, τον οποίο ο κύριος Τσίπρας κρατά στα ψηφοδέλτιά του, είναι υποδείξεις.
Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:
«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχουν παραιτηθεί, οι παραιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές και παραμένουν στη θέση τους μέχρι να οριστούν νέοι».

Η μετάταξη του σταθμάρχη

«Τελικά το πελατειακό - επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε μοιραίο ρόλο στη τραγωδία των Τεμπών», τονίζει σε δήλωση του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, αναφέροντας ότι «η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ της Λάρισας είναι εξόφθαλμα παράνομη».
Ειδικότερα, αναφέρει: «Η μετάταξή του δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στις 30 Ιουνίου 2022. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, μετατάχθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, σε κενή οργανική θέση του κλάδου Κυκλοφορίας, ειδικότητας Σταθμαρχών, με κωδικό 1645713805.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία θέσεων του 1ου Κύκλου Κινητικότητας του 2022 (apografi.gov.gr) και συγκεκριμένα για την κάλυψη της θέσης με κωδικό 1645713805, ΔΕ Σταθμαρχών, ο ΟΣΕ απαιτούσε ρητώς κι εγγράφως, υποψήφιους με όριο ηλικίας έως 48 έτη!».
«Επομένως», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, «εάν είχε τηρηθεί η νομιμότητα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος που ήταν ηλικιακά πολύ μεγαλύτερος, δεν θα είχε μπορέσει να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση του Σταθμάρχη Λάρισας και δεν θα βρισκόταν να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου».
Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει καταληκτικά πως «το μόνο πλέον που απομένει να απαντήσει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι: ποιος πολιτικός-κυβερνητικός παράγοντας πίεσε και επέβαλε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου Σταθμάρχη;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης