Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανά υποψήφιος ο Καραμανλής, παρά το δυστύχημα στα Τέμπη - Οικονόμου: Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη παρά τις διαχρονικές παθογένειες

Ξανά υποψήφιος ο Καραμανλής, παρά το δυστύχημα στα Τέμπη - Οικονόμου: Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη παρά τις διαχρονικές παθογένειες
O Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη - Την Πέμπτη (9/3) θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο
Σχετικά Άρθρα
Με μια «γενναία παραίτηση» παρά τις «χρόνιες παθογένειες» επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να «καθαρίσει» το όνομα του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχίων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διευκρίνισε σήμερα (6/3/2023) ότι δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού του Κώστα Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
«Από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές» υποστήριξε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι «ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη». Η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, συνέχισε, παρότι υπάρχει αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών είναι πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, η οργή της κοινωνίας ξεχειλίζει... Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας διοργανώνονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απαξίωση του ελληνικού σιδηροδρόμου και τον θάνατο 57 ανθρώπων, το βράδυ της Τρίτης (28/3/2023).

Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη (9/3/2023) στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη και θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφευγε να διευκρινίσει αν στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα του κατώτατου μισθού.

Για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ο κ. Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογράμμισε ότι «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ακόμη υπό την επήρεια του σοκ που έχει προκαλέσει το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη», προσθέτοντας πως «η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες αυτών που έχασαν τους ανθρώπους τους τόσο άδικα, τα παιδιά, τους γονείς, τα αδέρφια τους, είναι στους ανθρώπους που έχασαν φίλους και συναδέλφους. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες συμπονούμε και συμπαραστεκόμαστε στο απερίγραπτο δράμα που έφερε αβάσταχτο πόνο σε δεκάδες οικογένειες και στους οικείους τους. Στην τραγωδία που πάντα θα βασανίζει τόσο την ατομική, όσο και τη συλλογική μας μνήμη».
Ακόμη, σημείωσε πως συνεχίζει να λαμβάνεται μέριμνα υλική και συναισθηματική για τους τραυματίες, αναφέρθηκε στην ανάρτηση του πρωθυπουργού μέσω της οποίας ζήτησε μια μεγάλη συγγνώμη τόσο προσωπικά, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, αλλά και στις παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων στις οποίες θα προβεί τις επόμενες μέρες ο κ. Γεραπετρίτης, μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης.
Περαιτέρω, αναφέρθηκε στη συνομιλία του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και στη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπή για Τέμπη επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο, λέγοντας ότι είναι υπερκομματική, τεχνοκρατική ,έχει επάρκεια και δεν θα ασχοληθεί με την απόδοση ευθυνών και θα συμπεράσματά της θα τεθούν στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός απέστειλε νωρίτερα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν στη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης και κατά την κρίση του κ. Ντογιάκου ανάθεση στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο της υπόθεσης αυτής.
Επιδιώκεται η αλήθεια και η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα χυθεί άπλετο φως σε κάθε διάσταση του γεγονότος, είπε χαρακτηριστικά και έκανε αναφορά στην παθογένεια των ελληνικών σιδηροδρόμων που είναι διαχρονική, απαρίθμησε μια σειρά από γεγονότα όπως το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Μάιο του 2017 στο 'Αδενδρο Θεσσαλονίκης, τις διαδοχικές παρατάσεις σε μια σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2014 και έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016, τις συνέπειες της περιόδου των μνημονίων στη στελέχωση και λειτουργία του Οργανισμού, την αλληλουχία λαθών το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης