Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντινόπουλος: Να μην επιτρέψουμε να κρυφτούν οι ευθύνες - Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος ο Καραμανλής στις εκλογές

Κωνσταντινόπουλος: Να μην  επιτρέψουμε να κρυφτούν οι ευθύνες - Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος ο Καραμανλής στις εκλογές
"Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος ο κ. Καραμανλής με τη Νέα Δημοκρατία στο αμέσως επόμενο διάστημα", είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος
Σχετικά Άρθρα
«Οι πολίτες πενθούν και έχουν θυμό, περιμένουν απαντήσεις από το πολιτικό σύστημα, τους δημοσιογράφους και τη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κρυφτούν οι ευθύνες. Όσο οι ευθύνες διαχέονται σε όλους, δεν βρίσκουμε τον πραγματικά υπεύθυνο», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να δώσει απαντήσεις. Εκτός από τη δεδομένη ατομική ευθύνη, υπάρχει δεδομένη πολιτική ευθύνη του Υπουργού και της Κυβέρνησης».
Εξέφρασε την άποψή του ότι «δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος ο κ. Καραμανλής με τη Νέα Δημοκρατία στο αμέσως επόμενο διάστημα», υπενθυμίζοντας ότι είχε ακριβώς την ίδια άποψη μετά την τραγωδία στο Μάτι.
Πρόσθεσε ότι «η «σύμβαση 717» για την οποία όλοι μιλάνε είχε ξεκινήσει το 2014, έχουν περάσει δυο κυβερνήσεις από τότε: Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοναδικό Υπουργό τον κ. Σπίρτζη έχει κυβερνήσει 5 χρόνια και η ΝΔ έχει κυβερνήσει 4 χρόνια με μοναδικό Υπουργό τον κ. Καραμανλή».
Όπως είπε, «πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες διαχρονικά μεν, αλλά είναι άδικο και συμψηφισμός να αναζητήσουμε ευθύνες στον Υπουργό του ΠΑΣΟΚ το 2010 για να απαντήσουμε για αυτό που έχει γίνει τώρα σήμερα».
Ανέφερε ότι «η Hellenic Train πουλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο 45 εκατ. Σαν να μην έφτανε αυτό, φέτος το καλοκαίρι κατατέθηκε στη Βουλή σύμβαση με την ιταλική εταιρεία που προέβλεπε επενδύσεις 645 -810 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες θα γίνονταν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Αντί για αυτό όμως, ο κ. Καραμανλής έφερε την κύρωση της συμφωνίας με άμεσες επενδύσεις για τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ μόνο 77,5 εκατομμύρια ευρώ».

Για Χαυτούρα

«Παρά το γεγονός ότι δεν έχει άμεσα σχέση με το δυστύχημα, θέσαμε τον κ. Χαυτούρα εκτός ψηφοδελτίων. Πάλι αντιδράσαμε άμεσα», σχολίασε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Σημειώνεται ότι τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο γιατρός, Ν. Χαυτούρας, μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, μετά την τραγωδία των Τεμπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης