Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Γεραπετρίτης βιάστηκε να βγάλει τα δικά του πορίσματα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Γεραπετρίτης βιάστηκε να βγάλει τα δικά του πορίσματα για την τραγωδία στα Τέμπη
«H εξασφάλιση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, χρειάζεται σχέδιο και επιτάχυνση στην εγκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ελέγχου της κυκλοφορίας»
απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από την πλευρά της Κυβέρνησης, για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, αποδείχθηκε και από τις σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη. Όπως και η έλλειψη οποιασδήποτε ασφαλιστικής δικλείδας, λόγω απουσίας Συστημάτων Ελέγχου, δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χρήστος Γκόκας.
Ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι "φθάσαμε, δυστυχώς, σε μια εθνική τραγωδία, για να εξαγγελθούν, αντί να έχουν ήδη υλοποιηθεί, όσα αποτελούσαν αυτονόητη υποχρέωση, με ευθύνη μιας Κυβέρνησης που κλείνει τέσσερα χρόνια θητείας”.
Παράλληλα, σημειώνει ότι "για τη στοιχειωμένη Σύμβαση 717 του 2014, με τις θητείες δύο διαδοχικών Κυβερνήσεων, χρησιμοποιείται για επικοινωνιακούς λόγους, παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία, προφανώς, και οφείλει και υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης που έχει αναλάβει μαζί με τη συμπληρωματική σύμβαση του 2021, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, αντί της συμβατικής της υποχρέωσης για δύο ή το πολύ τρία χρόνια”.
Ο κ. Γκόκας επισημαίνει ότι "ο κ. Γεραπετρίτης βιάστηκε να βγάλει τα δικά του πορίσματα για τις αιτίες της τραγωδίας στα Τέμπη, με αναφορά στον ανθρώπινο παράγοντα και στη λειτουργία του τοπικού κέντρου τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων”, προσθέτοντας ότι θα ήταν φρονιμότερο, αν πραγματικά το εννοεί, να περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων και της Δικαιοσύνης.
"Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις ελλείψεις προσωπικού, ρωτήσαμε πολλές φορές για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των αναδιατάξεων του Δικτύου Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης, χωρίς να δίνονται απαντήσεις και λύσεις”, αναφέρει.
Όσον αφορά τις προσλήψεις, όπως τονίζει, αυτές του 2021, που αναφέρθηκαν, "αφορούν στην Προκήρυξη του Δεκεμβρίου του 2022 για 117 θέσεις (36 θέσεων Σταθμαρχών) που ακόμα δεν έχουν επιλεγεί, αλλά και οι 200, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, αναθέσεις συμβάσεων (μπλοκάκι), μεταξύ των οποίων 73 Σταθμάρχες, είναι, αφενός πολύ καθυστερημένες, στο τέλος της τετραετίας, αφετέρου πολύ λιγότερες των αναγκών που υπάρχουν.
"H εξασφάλιση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, χρειάζεται σχέδιο και επιτάχυνση στην εγκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ελέγχου της κυκλοφορίας.
Μέχρι αυτά να λειτουργήσουν, για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, πέραν από τους δύο Σταθμάρχες ανά Σταθμό, η Πρόταση του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής αφορά στην εγκατάσταση φωτοσήμανσης στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη, και ενίσχυση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοκρατικές διαδικασίες”, καταλήγει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης