Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά «μπαταχτσή» Παπαθανάση για χρέος 1,45 εκατ. ευρώ σε τράπεζα - Τι απαντά ο αν. υπουργός Ανάπτυξης

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά «μπαταχτσή» Παπαθανάση για χρέος 1,45 εκατ. ευρώ σε τράπεζα - Τι απαντά ο αν. υπουργός Ανάπτυξης
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει διαγραφής του Νίκου Παπαθανάση από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις για χρέη του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, κάνοντας λόγο για «μπαταχτσήδες υπουργούς».
«Ενώ χιλιάδες δανειολήπτες ζουν καθημερινά την αγωνία για την πρώτη κατοικία τους και περιπέτειες με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, οι μπαταχτσήδες υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προκαλούν με τα χρέη τους και κανείς δεν τους ζητάει να πληρώσουν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, όπου τίθεται θέμα διαγραφής του υπουργού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενώ χιλιάδες δανειολήπτες ζουν καθημερινά την αγωνία για την πρώτη κατοικία τους και περιπέτειες με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, οι μπαταχτσήδες υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προκαλούν με τα χρέη τους και κανείς δεν τους ζητάει να πληρώσουν.
Όπως αποκαλύπτει το Documento, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, όχι μόνο χρωστά 1,45 εκ. ευρώ σε τράπεζα αλλά έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για καταδολίευση δανειστών, διότι μεταβίβασε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στη σύζυγο και στα παιδιά του, προκειμένου και να μην πληρώσει και να μη χάσει την περιουσία του.
Από τις αποκαλύψεις προκύπτουν καίρια ερωτήματα:
* Πώς γίνεται μετά τη δικαστική απόφαση να μην έχει γίνει καμία διαδικασία ούτε έφεσης αλλά ούτε και πλειστηριασμού ή κατάσχεσης;
* Τα χρέη του κ. Παπαθανάση παραμένουν στην τράπεζα ή έχουν πουληθεί σε fund και μάλιστα με εγγύηση του Δημοσίου;
* Το δάνειο του κ. Παπαθανάση παραμένει ως έχει ή κουρεύτηκε για να μη χάσει την περιουσία του;
Και τέλος, μία ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη:
* Θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων τον στρατηγικό κακοπληρωτή κ. Παπαθανάση;».

Οι αποκαλύψεις για τα χρέη Παπαθανάση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης χρωστάει σε δάνεια στη Eurobank, 1,45 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετεί ενώ παράλληλα μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώ ήταν υφυπουργός, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ποσό 322.000 ευρώ. Μαζί βρίσκονται και 51.000 ευρώ που χρωστά στον ΕΦΚΑ και έχει ήδη από 29-5-2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης. Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2020 για καταδολίευση δανειστών, υπόθεση που αφορά τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μια υπόθεση που, σύμφωνα με το Documento, έκτοτε αγνοείται.

Απάντηση για το δημοσίευμα του Documento 

Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια. 
Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά. 
Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια. 
Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο.
Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης. 
Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά. 

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπαθανάσης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Στο θέμα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας με ανακοίνωσή του ότι «Ο κ. Παπαθανάσης ομολογεί ότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη» και εξηγεί: «Χιλιάδες δανειολήπτες και εγγυητές χάνουν τα σπίτια τους και ο ίδιος ως υπουργός κομπάζει πως ήρθε σε συμβιβασμό με την τράπεζα, αφού πρώτα έχασε το δικαστήριο με την τράπεζα για δόλια μεταβίβαση της περιουσίας του».
Ακολούθως ρωτά: «Σε τι ακριβώς συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα και τι ποσό κατέβαλε;
Έγινε κούρεμα στις οφειλές του ύψους 1,8 εκατ. ευρώ;
Μπορούν άραγε οι χιλιάδες απελπισμένοι δανειολήπτες να έχουν τον ίδιο συμβιβασμό και μεταχείριση από τις τράπεζες η είναι μόνο για υπουργούς του κ. Μητσοτάκη;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης