Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ονοματολογία για τον επόμενο Πρωθυπουργό δημιουργεί εσωστρέφεια και καχυποψία στον Κ. Μητσοτάκη

Η ονοματολογία για τον επόμενο Πρωθυπουργό δημιουργεί εσωστρέφεια και καχυποψία στον Κ. Μητσοτάκη
Ο Ανδρουλάκης έχει στο μυαλό του πρόσωπα που θα φέρουν σε αδιέξοδο τον κ.Μητσοτάκη, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αρνηθεί
Σχετικά Άρθρα
Αναμφίβολα η άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να συμφωνήσει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τεθούν στην κεφαλή μίας τέτοιας κυβέρνησης.
Άλλο ένα ζήτημα που άνοιξε η στάση Ανδρουλάκη είναι ότι δημιουργεί δεδομένα εσωστρέφειας μέσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ αλλά και ευρύτερα στην Κεντρώα Παράταξη και την Κεντροαριστερά.
Ο Ανδρουλάκης έχει στο μυαλό του πρόσωπα που θα φέρουν σε αδιέξοδο τον κ.Μητσοτάκη, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.
Μάλιστα η ονοματολογία που αναπτύσσεται από στελέχη και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δημιουργεί εκ των προτέρων πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς αρχίζει και βλέπει με καχυποψία κινήσεις και συμπεριφορές στελεχών του. Ζήτησε από υπουργούς του να στηρίξουν την παράταξη σε αυτή τη δύσκολη φάση και κάποιοι έσπευσαν να μη το κάνουν.
Στον απόηχο της πρότασης Ανδρουλάκη για πολιτικό πρόσωπο ως πρωθυπουργός σε συγκυβέρνηση, έχουν ακουστεί ως τώρα πολλά ονόματα.

Τα ...ονόματα

Έχει ακουστεί, πρώτα απ’ όλα το όνομα του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος διατηρεί συμπάθειες στη Νέα Δημοκρατία αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Μπορεί να μην έχει πλέον τις καλύτερες σχέσεις με το σύστημα Μητσοτάκη αλλά έχει πολύ καλή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά που διατηρεί μεγάλο κύκλο επιρροής στη ΝΔ.
Έχει ακουστεί το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία άραγε θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση ο ίδιος ο αδερφός της και σημερινός Πρωθυπουργός; Είναι ένα πρόσωπο κεντρώο με φιλελεύθερες θέσεις και μετριοπαθή στάση για τα πράγματα και έχει μεγάλη εμπειρία.
Έχει ακουστεί το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία είναι πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να ενώσει τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από το γραφείο της ενώ και ο ίδιος την έχει στηρίξει για τον ΟΟΣΑ.
Τα δύο αυτά πρόσωπα, εάν τα προτείνει ο Ν. Ανδρουλάκης πραγματικά θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό.
Γι’ αυτό δεν θέλει να αποκαλύψει τις προθέσεις του διότι τα πρόσωπα που σκέφτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσωπα που έχει πολύ καλές σχέσεις ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως για παράδειγμα ενός κεντροαριστερού πολιτικού με μεγάλη δημοφιλία και αναγνωρίσιμο απ’ όλους κυβερνητικό έργο…
Έχουν συζητηθεί, όμως, και πρόσωπα διακομματικού χαρακτήρα με καλές σχέσεις με την Ε.Ε και την ΕΚΤ όπως ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος μπορεί δημοσίως να διαψεύδει αλλά στο παρασκήνιο θα ήθελε να παίξει έναν τέτοιο ρόλο. Βεβαίως, σε αυτές τις πολιτικές συνθήκες το να υπάρχει ένας «διορισμένος» Πρωθυπουργός να αύξανε την αντισυστημική ψήφο και τις αντιδράσεις του κόσμου.
Εξάλλου, ο ίδιος δεν έχει κάποια χαρακτηριστική δημοφιλία.
Στη Νέα Δημοκρατία σκέφτονται ότι όσο και να μην υπάρχει θέμα ηγεσίας, αν φτάσουμε σε αδιέξοδο ακυβερνησίας, τι θα πρέπει να κάνει η παράταξη. Θα σταθεί πίσω από τον αρχηγό με κάθε κόστος ή θα σκεφτεί τη χώρα και την κυβερνησιμότητα εν μέσω δύσκολης διεθνούς οικονομικής συγκυρίας.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης