Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Βουλή των Ελλήνων απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821

Η Βουλή των Ελλήνων απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές  της Επανάστασης του 1821
Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων
Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε σήμερα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.
Το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μ. Γιωργάλλα, τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κ. Φλώρο, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της ελληνο-ιταλικής μετάφρασης του Ύμνου εις την Ελευθερίαν που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, σε ηλικία 25 ετών. Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε το 1825 σε μετάφραση του Gaetano Grassetti.
Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατία, Κ. Σακελλαροπούλου και στη συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης