Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Παρελθόν η πρωτιά της ΝΔ – Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, πρωθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας

Σκουρλέτης: Παρελθόν η πρωτιά της ΝΔ – Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, πρωθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας
Aντικειμενικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη
«Η πρωτιά της ΝΔ αποτελεί πλέον παρελθόν, ενώ παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και διευρύνει την επιρροή του», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος Βορείου Τομέα Αθήνας, Π. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει πως «η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και εγκατέλειψε, αντί να στηρίξει, το δημόσιο σύστημα υγείας. Διευκόλυνε την κερδοσκοπία στον τομέα της ενέργειας, σε βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά το κύμα ακρίβειας, την ίδια ώρα που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας είδε να μειώνεται η αγοραστική του δύναμη. Ταυτόχρονα, στην οικονομία ανακυκλώνει όλες τις παλαιές παθογένειες του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου».
«Με την τραγωδία των Τεμπών ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας συνειδητοποίησε πως για την ακραία νεοφιλελεύθερη στρατηγική της ΝΔ προτεραιότητα έχει η συρρίκνωση του Δημοσίου και η παράδοση των στρατηγικών υποδομών, των δημόσιων-κοινών αγαθών στους ιδιώτες, άμεσα ή έμμεσα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εκτιμά δε, ότι οι εκλογές θα κριθούν σε σχέση με το ποια πολιτική δύναμη θα μπορέσει να διατυπώσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα αλλαγών, που θα απαντά στα προβλήματα και θα ανοίγει μια νέα προοπτική για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες.
Τέλος, υπογραμμίζει πως αντικειμενικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Θεωρώ ότι αντικειμενικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Αναφέρομαι πρώτα και κυρία στις προγραμματικές προϋποθέσεις, ωστόσο θέλω να επισημάνω μια σειρά αντιφάσεων στο χώρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, που οφείλει κατά τη γνώμη μου να υπερβεί. Εμείς από τη μεριά μας είμαστε σαφείς, επιδιώκουμε τον σχηματισμό μιας ευρύτερης αριστερής-προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας πάνω σε μια στέρεη προγραμματική βάση. Η πλευρά, όμως, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θεωρεί πως το πρόγραμμά του μπορεί να το υλοποιήσει με την νεοφιλελεύθερη ΝΔ», αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης.
Όσον αφορά το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού, αναφέρει πως «τα πράγματα είναι σαφή και καθορίζονται εν πολλοίς από την ψήφο των πολιτών. Με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης