Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς υβριδικό σύστημα η ΝΔ με Σκέρτσο - Χαρδαλιά για 30 μέρες εκλογικού αγώνα – Ποια άλλα ονόματα παίζουν

Προς υβριδικό σύστημα η ΝΔ με Σκέρτσο - Χαρδαλιά για 30 μέρες εκλογικού αγώνα – Ποια άλλα ονόματα παίζουν
Τύποις ρόλο θα έχει ο Άκης Σκέρτσος και βοηθητικά ο Νίκος Χαρδαλιάς…
Σχετικά Άρθρα
Προς αναζήτηση νέου κυβερνητικού εκπροσώπου ετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία καθώς οι δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου και φαβορί μέχρι πρότινος για τη θέση, ότι «δεν είναι ΝΔ» έχουν ενοχλήσει τη βάση.
Δεν γίνεται να βρίσκεται σε αυτή τη θέση ένα πρόσωπο που φοβάται να πει ότι ανήκει στη ΝΔ. Γι’ αυτό και πλέον έχει ατονήσει η ζέση που υπήρχε για το πρόσωπο του και αναζητούνται άλλα στελέχη.
Μία συζήτηση έχει γίνει ήδη για το πρόσωπο της Σοφίας Ζαχαράκη που όντως προέρχεται από την βάση του κόμματος αλλά θα πρέπει να θυσιάσει τη βουλευτική έδρα στην Ανατολική Αττική, κάτι που είχε σίγουρο μετά την απόσυρση της Γεωργίας Μαρτίνου από τα ψηφοδέλτια. Θα βοηθούσε πολύ καθώς η ΝΔ έχει μεγάλο θέμα στα κοινά των γυναικών και των νέων.
Παράλληλα, εχει ακουστεί και το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και του Παύλου Μαρινάκη ο οποίος έχει καλές σχέσεις με τη βάση και βγαίνει συχνά στα κανάλια. Βέβαια, να πούμε ότι αναζητείται εκπρόσωπος μόνο για 30 μέρες.
Μετά τις πρώτες εκλογές, θα μπορούν όλοι οι υποψήφιοι να βγαίνουν κανονικά χωρίς περιορισμούς αφού πλέον δεν υφίσταται θέμα σταυρού, οι δεύτερες εκλογές γίνονται με λίστα.
Ωστόσο, υπάρχει και το σχέδιο να είναι υβριδικό το σύστημα εκπροσώπησης της ΝΔ μέχρι τις εκλογές.
Τύποις το ρόλο να τον έχει ο Άκης Σκέρτσος που έχει αυξήσει τις παρουσίες του στα κανάλια και βοηθητικά ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος μπορεί να συσπειρώσει τη βάση.
«Ο Σκέρτσος τους κεντροαριστερούς, ο Χαρδαλιάς τους δεξιούς» οπότε δεν θα υπάρξει διαρροή.
Η απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής, τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να βρει το Μαξίμου αποφασισμένο για τη θέση καθώς το αργότερο μέχρι 25 Απριλίου θα πρέπει να υπάρξει εκπροσώπηση μέχρι τις εκλογές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης