Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για Έλληνες - Κασιδιάρη όπως ο δικαστής για τα ασφαλιστικά μέτρα – Θα κατέβει στις εκλογές

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για Έλληνες - Κασιδιάρη όπως ο δικαστής για τα ασφαλιστικά μέτρα – Θα κατέβει στις εκλογές
Ο φωτογραφικός νόμος λοιπόν εκ των στόχων του είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου, θεσπίστηκε ένας νόμος που παραβιάζει το Σύνταγμα…
Το Εθνικό κόμμα Έλληνες έχει αποκτήσει μια αξιοσημείωτη δυναμική αφού καταφέρνει κάτω από αντίξοες συνθήκες, άπαξ και ο πρόεδρος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης παραμένει φυλακισμένος, να διατηρεί ποσοστά που δεν συγκεντρώνουν άλλα μικρά κόμματα που διεξάγουν την προεκλογική τους εκστρατεία με πολύ καλύτερους όρους…
Αυτή την πραγματικότητα εξετάζουν στον Άρειο Πάγο.
Ναι μεν ο Άρειος Πάγος θα αξιολογήσει εάν ο φωτογραφικός νόμος κατά του Κασιδιάρη είναι συνταγματικός ή αντισυνταγματικός, εντούτοις, όπως αναφέρει πολύ καλά ενημερωμένη πηγή… τελικά ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί όπως ένας δικαστής για τα ασφαλιστικά μέτρα.
Όταν κάποιος που έχει συμφέρον να μπλοκάρει μια απόφαση εταιρίας συνήθως επιλέγει να υποβάλλει ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εξετάζονται με ταχύτατες διαδικασίες.
Όμως πάντα όχι σχεδόν πάντα, αλλά πάντα, ο δικαστής απορρίπτει τα ασφαλιστικά μέτρα και παραπέμπει την υπόθεση στο μόνο νομιμοποιητικό όργανο μιας εταιρίας που είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Πηγή προσκείμενη στον Άρειο Πάγο με την οποία ήρθε σε επαφή το bankingnews τόνισε ότι ο Άρειος Πάγος ναι μεν θα αξιολογήσει ένα νόμο που προσφάτως θεσπίστηκε αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει π.χ. ότι για το κόμμα ή τον υποψήφιο τι δυναμική αναπτύσσεται στην κοινωνία.
«Εάν π.χ. οι πολίτες δίνουν 5% σε ένα κόμμα, μπορεί ο Άρειος Πάγος να κόψει το κόμμα αυτό ή θα πρέπει το εκλογικό σώμα να εκφραστεί ελεύθερα;
Μπορεί ακόμη και ένας ανώτατος δικαστικός θεσμός να έρθει σε σύγκρουση με την κοινωνία;
Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή που απαγορεύει σε πρωτόδικα καταδικασμένους να κατέρχονται στις εκλογές ή να ηγούνται κόμματος είναι κατάφορα αντισυνταγματικός, όπως πλήθος Συνταγματολόγων έχει διαπιστώσει.
Το ελληνικό Σύνταγμα σαφώς ορίζει ότι μόνο με τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση μπορεί να αποκλειστεί ένας πολίτης από το να ηγείται κόμματος ή να κατέρχεται ως βουλευτής.
Η στέρηση των πολιτικών - εκλογικών δικαιωμάτων αναφέρεται ρητώς στο Σύνταγμα και καθορίζονται με μεγάλη σαφήνεια… ωστόσο αυτή την σαφήνεια ήρθε να αμφισβητήσει ο φωτογραφικός νόμος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το Εθνικό κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.
Προφανώς τα κίνητρα τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον νόμο δεν ήταν τα δημοκρατικά ιδεώδη, αλλά μια προσπάθεια να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές.
Με 7κομματική βουλή και το Εθνικό κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη στο 5% η πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ είναι μηδενική, είναι αδύνατο να πετύχει αυτοδυναμία.
Ο φωτογραφικός νόμος λοιπόν εκ των στόχων του είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου, θεσπίστηκε ένας νόμος που παραβιάζει το Σύνταγμα…

Με βάση την λογική, μόνο ένα όργανο μπορεί να αξιολογήσει ποιος θα μπει και ποιος θα μείνει εκτός βουλής, το εκλογικό σώμα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτικά τερτίπια, είναι αυταρχικές πρακτικές, είναι παρανομίες για να μπλοκάρουν ένα πολιτικό αντίπαλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης