Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αγ. Παρασκευή ο Τσίπρας: Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία - Αυτή είναι η δέσμευση μας

Στην Αγ. Παρασκευή ο Τσίπρας: Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία - Αυτή είναι η δέσμευση μας
«Mια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στην κοινωνία δικαιοσύνη», τόνισε ο Α. Τσίπρας
«Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία. Αυτή είναι η δέσμευση μας», τόνισε από την Αγία Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών και στελεχών σε κεντρικό καφέ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, λέγοντας στους παριστάμενους ότι  «ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα τους δείχνει ότι μπορεί να είμαστε 50 μέρες από την κρίσιμη κάλπη, αλλά ήδη έχει κριθεί ο συσχετισμός, η αποφασιστικότητά σας δείχνει ποιος θα κερδίσει στις 21 Μαΐου».
Όπως είπε, με «πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21η Μαΐου σημαίνει ότι θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στην κοινωνία δικαιοσύνη», εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει «τέσσερα πράγματα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ισχυρό, δίκαιο, αποτελεσματικό κράτος».
Σημείωσε ότι είναι κοινωνική απαίτηση η αλλαγή και η δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι «αυτό που λέμε πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να είναι μια εναλλαγή στην εξουσία, αλλά αλλαγή της ζωής μας και της καθημερινότητας μας, να ξανάρθει η ελπίδα και η προσδοκία στον κόσμο ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, ότι μπορούμε να έχουμε ένα κράτος που θα νοιάζεται για τον πολίτη, όχι εχθρικό απέναντι του».
Κατά τον ίδιο, «σε όποια γωνιά της χώρας και αν βρεθεί κανείς αντικρίζει μια οργή, μια αγανάκτηση, που πρέπει όμως εμείς να τη μετατρέψουμε σε πολιτικό μήνυμα αλλαγής διότι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα που ζούμε 4 χρόνια τώρα».
ts2_2.JPG
Κρεσέντο τοξικότητας από Μητσοτάκη

Κατηγόρησε δε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς ότι «έχουν επιδοθεί σε κρεσέντο τοξικότητας και διχασμού» επειδή «θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».
Όπως είπε, «με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν επιδοθεί σε κρεσέντο τοξικότητας και διχασμού, θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν θέλουν να μιλήσουμε για τις οικονομικές πολιτικές τους και τις επιλογές τους στην κρατική διοίκηση που μας οδήγησαν ως εδώ, θέλουν να μιλάμε για ζητήματα που τα εφευρίσκουν όταν δεν υπάρχουν στην ατζέντα».
«Τοξικότητα και διχασμός και ψεύτικα θέματα που εφευρίσκουν», πρόσθεσε.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «το τελευταίο που εφηύραν ήταν μια ψηφοφορία σε μια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορούσε στο ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ απέναντι στο μεταναστευτικό». «Η συντριπτική πλειοψηφία όλων των πολιτικών ομάδων -ακόμα και οι μισοί του ΕΛΚ-, ψήφισε την άποψη ότι οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουν είναι η χρηματοδότηση των μετεγκαταστάσεων» και όχι αυτά που θέλει η Ακροδεξιά, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας «δηλαδή να χρηματοδοτούνται πολιτικές για να υπάρχουν νόμιμες δίοδοι και να μην πηγαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μονάχα στις χώρες πρώτης υποδοχής».
Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «δημιούργησε μια εικόνα ότι αυτή η ψηφοφορία ήταν για το αν θέλουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι ή όχι» και τον χαρακτήρισε «υποκριτή» και μάλισα «δυο φορές» γιατί, «σε αυτή την ψηφοφορία οι δικοί του ευρωβουλευτές αλήθεια τι έκαναν; Απείχαν από τη διαδικασία. Αν ήταν τόσο κρίσιμη η ψηφοφορία γιατί απείχαν από τη διαδικασία;».
«Μπράβο κ. Μητσοτάκη, να τον χρηματοδοτήσουμε τον φράχτη στον Έβρο όλοι μαζί, καμία αντίρρηση», σχολίασε και πρόσθεσε «ποιος θα χρηματοδοτήσει όμως του δανειολήπτες που έχουν πάρει κυμαινόμενο επιτόκιο από τις τράπεζες και δεν έχουν σήμερα να πληρώσουν, ποιος θα χρηματοδοτήσει τους συνταξιούχους, ποιος θα χρηματοδοτήσει τα νοικοκυριά που χάνουν τα σπίτια τους από τα funds, ποιος θα χρηματοδοτήσει τις ΜμΕ που δεν μπορούν να πάρουν δανεισμό;».
Κατά τον ίδιο, αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως και «το γεγονός ότι φτωχοποιηθεί πολύ μεγάλο μέρος της, ότι η περιβόητη μεσαία τάξη έχει καταντήσει να ζει με κουπόνια».
ts_3.JPG
Δέσμευση να υψώσουμε πολλούς φράχτες

«Εμείς, πέρα από τον περιβόητο φράχτη στον Έβρο, δεσμευόμαστε ότι θα υψώσουμε πολλούς φράχτες, θα υψώσουμε φράχτη στην αισχροκέρδεια, θα υψώσουμε φράχτη στην τραπεζική αυθαιρεσία, θα υψώσουμε φράχτη στα funds που παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων, θα υψώσουμε φράχτη στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία, αυτή είναι η δική μας δέσμευση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 
Σημείωσε πως αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία 4 χρόνια και ειδικότερα, τα τελευταία δύο με την ενεργειακή κρίση, είναι μια τεράστια αναδιανομή πλούτου.
Επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και άλλων διεθνών οργανισμών, λέγοντας ότι στη χώρα μας τον τελευταίο 1,5 χρόνο όσοι έχουν εισόδημα έως 750 ευρώ, έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και «την ίδια στιγμή 15 μεγάλες εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ κερδοφορίας τα τελευταία 20 χρόνια, κατά μ.ο. ένα δισ. η καθεμία».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «τη στιγμή που το μέσο νοικοκυριό δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς, μόνο 15 μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κερδοφορία 15 δισ. αθροιστικά», ενώ η μεγάλη αναδιανομή γίνεται μέσα από τη διατήρηση σταθερά υψηλών ΦΠΑ και ΕΦΚ σε συνθήκες υπερβολικής κρίσης πληθωρισμού, που σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών μειώθηκαν, όμως «στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να έχει πάνω από 4 δισ. ετησίως τουλάχιστον το ‘22 στα δημόσια έσοδα από ΦΠΑ».
«Αυτά τα χρήματα τα δίνει στοχευμένα σε επιδοτήσεις για να διατηρούν υψηλά την τιμή του ρεύματος που πουλάνε οι ενεργειακές εταιρείες, υψηλά τις τιμές της βενζίνης και του σούπερ μάρκετ», τόνισε, λέγοντας πως «αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη».
Πρόσθεσε ότι το δεύτερο σκέλος της μεγάλης αναδιανομής πλούτου συμπληρώνεται μέσα από την υπόθεση του νέου Πτωχευτικού νόμου, «δηλαδή μέσα από την άρση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας και της μεταβίβασης των κόκκινων δανείων στα funds και τις εισπρακτικές εταιρείες. Θα μας πει ότι ίσως δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε, αλλά είχε τον κ. Πάτση στην ΚΟ που έκανε ακριβώς αυτή τη δουλειά». Συμπλήρωσε ότι και ο γιος του ήταν συντονιστής θεματικής ενότητας «Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων» στη ΝΔ. «Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε κόμμα ΑΕ που χρωστά 400 εκατ. στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα», είπε χαρακτηριστικά.
«Αυτή η αδικία δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί άλλο να προχωρήσει η κοινωνία έτσι», «δεν γίνεται να συνεχίζεται η πολιτική των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών, η πολιτική της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους», «δεν γίνεται η χώρα να συνεχίσει να κατρακυλά σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι έχει να κάνει με τους δείκτες για το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα, να είμαστε 108οι στη σειρά στον κόσμο στην ενημέρωση και μια χώρα που δεν σέβεται κανένα απόρρητο των επικοινωνιών, που το ίδιο το Μ. Μαξίμου, ο ανιψιός του πρωθυπουργού μαζί με τον πρωθυπουργό παρακολουθούν το μισό υπουργικό συμβούλιο, αρχηγούς κομμάτων, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Κρίσιμη μάχη της 21ης Μαΐου

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι στις 21 Μαΐου «θέλουμε να ξαναγίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, δεν τρολάρουμε, λέμε την αλήθεια, αυτοί μας έλεγαν ‘μένουμε Ευρώπη' και πήγαμε τη χώρα μίλια μακριά από τα ευρωπαϊκά δεδομένα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εκτίμησε ότι «θα είναι μια κρίσιμη μάχη της 21ης Μαΐου», καθώς «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο».
Τόνισε πως «είμαστε όμως πολύ αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν και να συγκρίνουν και στη σύγκριση αυτή γνωρίζουν ότι ακόμα και αν κάναμε λάθη, έχουμε κάτι αδιαμφισβήτητο, την εντιμότητα και την εμπειρία».
Όπως είπε, οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας και της μεγάλης αλαζονείας ήταν αυτές που μας έριξαν στη χρεοκοπία, ενώ σχολιάζοντας τη θέση «κάποιων» ότι «θα μπούμε σε περιπέτειες αν έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας», τόνισε ότι «η απάντηση είναι ότι όσο περνούν οι μέρες και συνειδητοποιεί ο κ. Μητσοτάκης πως ό,τι και να γίνει την επομένη της 21ης Μαΐου δεν θα είναι ένοικος του Μ. Μαξίμου, τόσο μετατρέπεται ο ίδιος σε παράγοντα αποσταθεροποίησης, γιατί προσκαλεί σε διπλές, τριπλές, τετραπλές, εκλογές μέχρι να βγει πρώτος».
Απευθυνόμενους στους πολίτες, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είτε αριστερός, είτε δεξιός, είτε κεντρώος, την αδικία κανείς δεν μπορεί να την αντέξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης