Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Βενιζέλου για Μητσοτάκη: Σοβαρές ποινικές ευθύνες και ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο υποκλοπών

Βόμβα Βενιζέλου για Μητσοτάκη: Σοβαρές ποινικές ευθύνες και ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο υποκλοπών
Το θέμα των υποκλοπών «είναι μία πληγή για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, όχι μόνο για την ελληνική», τόνισε ο πρώην υπουργός
Παρέμβαση – βόμβα από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος περιέγραψε με ακρίβεια τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για τον πρωθυπουργό και άλλα πολιτικά πρόσωπα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε πως πρόκειται για κακουργήματα με αντίστοιχο χρονικό διάστημα παραγραφής.
Οι διπλές εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα για τις ποινικές ευθύνες και μάλιστα για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων, καθώς δεν παραγράφονται, με τη διάλυση της Βουλής ακόμα και για δεύτερη φορά, τα αδικήματα αυτού του είδους, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε πολιτική εκπομπή του Mega.
Διευκρίνισε ότι «το άρθρο 86 του Συντάγματος έχει αναθεωρηθεί, η παραγραφή είναι η παραγραφή του κοινού Ποινικού Δικαίου, άρα δεκαπενταετής τουλάχιστον θα έλεγα για τα εγκλήματα αυτού του τύπου. Δεν επηρεάζεται η παραγραφή από τον λεγόμενο πολιτικό χρόνο, δηλαδή από το αν θα μεσολαβήσει η διάλυση της Βουλής ή θα παρέλθει η πρώτη ή η δεύτερη σύνοδος της επόμενης Βουλής, έχουν αλλάξει αυτά. Ένα τέτοιο ζήτημα δεν κλείνει, καταρχάς είναι ανοικτό ποινικά, είναι ανοικτό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».
Τόνισε ότι το θέμα των υποκλοπών «είναι μία πληγή για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, όχι μόνο για την ελληνική».

Θεσμικό λάθος της κυβέρνησης

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η παραίτηση Γρηγόρη Δημητριάδη, γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και η παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ «δεν συνιστά ανάληψη πολιτικής ευθύνης, γιατί δεν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει αναλάβει την ευθύνη και έχει ζητήσει συγνώμη και νομίζω ότι δεν αμφισβήτησε κανείς ότι αυτός ήταν ο αρμόδιος υπουργός, έως ότου μετατέθηκε η αρμοδιότητα στον υπουργό επικρατείας, τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος αναλαμβάνει πολλές δύσκολες αποστολές».
«Υπάρχουν πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούν τον πυρήνα, τον αρχαϊκό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και υπάρχει και πρόβλημα θεσμικών εγγυήσεων», είπε μεταξύ άλλων και κατήγγειλε οργανωμένες προσπάθειες απαξίωσης, «για να μην πω "δολοφονίας χαρακτήρων» πολύ σημαντικών προσώπων, όπως τους επικεφαλής δύο ανεξάρτητων αρχών που ερευνούν τις υποκλοπές τους Χρ. Ράμμο και Κ. Μενουδάκο.
«Δεν νομίζω ότι είναι μία κολακευτική για τη χώρα εικόνα να διερευνούν επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή του Συμβουλίου της Ευρώπης και να μη διερευνά η Βουλή των Ελλήνων ή να συγκαλύπτει την έρευνỬ, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και χαρακτήρισε λάθος της κυβέρνησης να μη συναντά θεσμικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κοινή λίστα στόχων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και από το παράνομο λογισμικό predator δείχνει ότι «προφανώς εξ αντικειμένου υπάρχει συντονισμός και συνεργασία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης