Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 2023: Υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας και η Διάνα Βουτυράκου

Εκλογές 2023: Υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας και η Διάνα Βουτυράκου
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στα social media
Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές τις 21ης Μαΐου, ο καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόνη, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, και η καθηγήτρια ρομποτικής, ιδρύτρια της ΜΚΟ Unique Minds, Διάνα Βουτυράκου, ως υποψήφιοι βουλευτές.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στα social media. Γρηγόρης Γεροτζιάφας

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε για τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα: «Ο διεθνούς φήμης καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι -και επισκέπτης καθηγητής πανεπιστημίων σε Σικάγο, Νέα Υόρκη και Κύπρο-, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Τον καλωσορίζω».
Ο Γρ. Γεροτζιάφας είναι διευθυντής της ερευνητικής ομάδας "Cancer, Vessels, Biology and Therapeutics" INSERM UMRS-938, Sorbonne University στο Παρίσι. Είναι επικεφαλής μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι. Επίσης είναι επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Loyola (Τμήμα Μοριακής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής), Σικάγο και στην Ιατρική Σχολή Hofstra/Northwell (Τμήμα Ιατρικής , Υπηρεσίες Αντιπηκτικής και Κλινικής Θρόμβωσης) Νέα Υόρκη ΗΠΑ και στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διάνα Βουτυράκου

Για την Διάνα Βουτυράκου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η Διάνα Βουτυράκου είναι Ιδρύτρια της Unique Minds. Το 2018 κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Την καλωσορίζω ως υποψήφια βουλευτή στη Δυτική Αττική».
Η Διάνα Βουτυράκου, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Ιδρύτρια και Γενική Διαχειρίστρια της Unique Minds.
Το 2018 κατέκτησε την πρωτιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στη Σαγκάη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης