Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Καλωσορίζουμε την αποκλιμάκωση της ρητορικής επιθετικότητας της Τουρκίας, αλλά «δεν επαναπαυόμαστε»

Βαρβιτσιώτης: Καλωσορίζουμε την αποκλιμάκωση της ρητορικής επιθετικότητας της Τουρκίας, αλλά «δεν επαναπαυόμαστε»
Ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα
«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσουμε με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα το έργο που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια», αναφέρει ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα "tomanifesto".
«Δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη κάλπη.
Η κάλπη είναι μία. Ζητάμε από τους πολίτες ισχυρή λαϊκή εντολή για την αυτοδύναμη Ελλάδα», σημειώνει.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει επιλέξει να πολιτευθεί «με κλεμμένα και αποτυχημένα συνθήματα του παρελθόντος», που «δεν δίνουν λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος».
Ερωτηθείς για την άνοδο που σημειώνουν ακραία κόμματα στις δημοσκοπήσεις, ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η «τυφλή διαμαρτυρία δεν είναι λύση» και προσθέτει ότι «τα κόμματα αυτά δεν προσφέρουν προοπτική».
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Βαρβιτσιώτης καλωσορίζει την αποκλιμάκωση της ρητορικής επιθετικότητας της 'Αγκυρας, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν επαναπαυόμαστε».
«Βασικό μας μέλημα είναι να σταματήσει η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών εκ μέρους της τουρκικής πλευράς, η οποία έχει θέσει αβάσιμα και θέμα αποστρατιωτικοποίησής τους. Ώστε, στη συνέχεια, να μπορέσουμε να συζητήσουμε και για τη μοναδική μας διάφορα, την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ», τονίζει.
Για τα σχέδια επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τα δίκτυα παράνομης μετανάστευσης.
«Τα εθνικά σύνορα είναι απαραβίαστα.
Και αυτό είναι ένα μήνυμα τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό και τις πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στη δημιουργία του φράχτη», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης