Δεν είναι μόνο ο κ. Τζανερίκος που ενίσταται, απλά είναι ο μόνος προς το παρόν που βγήκε δημοσίως να το πει
Μιλάμε για το θέμα της επιπρόσθετης νομικής παρέμβασης που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών για το Εθνικό κόμμα Έλληνες ή για πολλούς γνωστό ως κόμμα Κασιδιάρη αλλά και τις αντιδράσεις του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και Προέδρου του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου απέναντι στην κυβέρνηση.
Υπάρχουν και άλλοι σαν τον κ. Τζανερίκο
Οι νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον Άρειο Πάγο θεωρούνται από αρκετούς δικαστικούς, καθαρή εμπλοκή του Μαξίμου στο αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης και δεν είναι μόνο ο κ. Τζανερίκος που ενίσταται, απλά είναι ο μόνος προς το παρόν που βγήκε δημοσίως να το πει.
Γιατί μίλησαν οι συνταγματολόγοι
Το γεγονός ότι βγήκαν κάποιοι συνταγματολόγοι να υπερασπιστούν την κυβερνητική παρέμβαση, ακόμα και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ (Αλιβιζάτος, Βενιζέλος) που εργάστηκαν για τον αρχικό νόμο, δεν μπορεί να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα.
Η παρέμβασή του κρίνεται από δικαστικούς κύκλους ως μία προσπάθεια να μην ακυρωθεί ο νόμος του και άρα το προσωπικό τους κύρος ενώ θέλουν να οδηγηθούμε σε τελική απόφαση από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και όχι απλά σε μία διευρυμένη επιτροπή δικαστικών.
Και πρόσθετη παρέμβαση αν χρειαστεί…
Κυβερνητικές πηγές μιλώντας με το ΒΝ θεωρούν ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει και πρόσθετη παρέμβαση. Μπορεί η Βουλή κλείνει για Πάσχα τη Μεγάλη Τρίτη, θεωρητικά θα μείνει χωρίς νομοθετικό έργο μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές επίσημα αλλά όπως λένε αν χρειαστεί θα επανέλθουν και με νέα νομοθετική ρύθμιση για να τεθεί πλήρως απαγορευτικό πλαίσιο για το κόμμα «Έλληνες».
Κοιτάζει το κέντρο του, υστεροβουλία από ΣΥΡΙΖΑ
Ανώτερα στελέχη που μίλησαν στο ΒΝ τονίζουν ότι η δυναμική παρέμβαση κατά κόμματος της ακροδεξιάς, θα δώσει πόντους για τη ΝΔ στο κεντρώο χώρο και τη Κεντροαριστερά – γι’ αυτό άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει την τροπολογία Βορίδη.
Από την άλλη, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει αλλά θα το κάνει με υστεροβουλία.
Αρχικά, διότι δεν θέλουν να δουν τον Μητσοτάκη αυτοδύναμο.
Από την άλλη πιστεύουν ότι εάν μείνουν αμέτοχοι, μπορεί να ωφεληθούν από την αντισυστημική ψήφο.
Τα δύο ενδεχόμενα που αλλάζουν τη ροή των εκλογών
Στην κυβέρνηση, πλέον, όλα μετράνε αντίστροφα για τις 5 Μαΐου και όλα δείχνουν ότι το μέλλον της κρίνεται… σε μία απόφαση του Αρείου Πάγου.
Δύο τα ενδεχόμενα:
1)Αν κρίνει ότι δεν θα κατέλθει στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη, τότε παίρνει ανάσα καθώς μπορεί με καλύτερους όρους να διεκδικήσει την αυτοδυναμία ή έστω να φτάσει σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή την Ελληνική Λύση.
Λέμε και την Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου διότι αν δεν υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη δεν θα κινδυνεύσει να χάσει ψηφοφόρους.
Αν, όμως, οι «Έλληνες» βρίσκονται στη Βουλή, ο Κ.Βελόπουλος δεν θα συμμαχήσει με τη ΝΔ, διότι θα πάθει ότι έπαθε το ΛΑΟΣ…
Θα εξαυλωθεί.
Ωστόσο, μία τέτοια απόφαση από τον Άρειο Πάγο θεωρείται ότι θα δυσαρεστήσει τους αντισυστημικούς ψηφοφόρους του κόμματος και ενδεχομένως μεγάλη μερίδα αυτών να στείλει τιμωρητική ψήφο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την ακύρωση της δικής τους ψήφου.
2)Αν κρίνει ότι θα κατέλθει στην εκλογές κανονικά το κόμμα Κασιδιάρη, τότε η κυβέρνηση θα έχει υποστεί τη πρώτη ήττα της καθώς η είσοδος Κασιδιάρη κάνει αδύνατη την αυτοδυναμία, κάνει αναγκαία τη συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ καθώς η νέα Βουλή είναι επτακομματική.
Εικάζουμε ότι αν συμβεί αυτό, από μόνο του μπορεί να δώσει εκλογική ενίσχυση στο κόμμα Κασιδιάρη και μπορεί να επιτύχει μία ακόμα καλύτερη επίδοση.
Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών