Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα

Μητσοτάκης για ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα
"Περισσότερο σε «λούμπεν» ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική —πρόταση διακυβέρνησης", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Στο συνολικό πλέγμα παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και την υποψηφιότητά του στην πρώτη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοδελτίων του.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100, κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού σημείωσε καταρχάς ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ψηφοδέλτια, αλλά καμιά πενηνταριά θέσεις είναι ακόμα κενές. Άρα, δεν εξήγγειλε οριστικά ψηφοδέλτια», τόνισε πως «δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτρέψτε μου να πω μόνο ότι μάλλον γέλιο προκάλεσαν οι κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση».
«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, συμπεριλαμβάνουν τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που επέστρεψε, διότι τελικά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον «Πολακισμό» εκφράζει, και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του, καθώς και μία σειρά από άλλους υποψηφίους που τι να σας πω, περισσότερο σε «λούμπεν» ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική —πρόταση διακυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ανέφερε ότι στη ΝΔ «ανακοινώσαμε οριστικά ψηφοδέλτια καλύπτοντας όλες τις θέσεις των υποψηφίων με πάρα πολλούς νέους ανθρώπους. Τους βλέπετε, εξάλλου, πολλές και πολλούς υποψήφιους και εδώ στις Περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, την Α’ και τη Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, με πολλές γυναίκες, πολλές νέες γυναίκες, πολύ ενδιαφέροντα βιογραφικά, άνθρωποι οι οποίοι θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων μας».

Υποκριτική η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ για το νερό

Περαιτέρω, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία στο θέμα του νερού, καθώς μετέφερε στο Υπερταμείο τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και δρομολόγησε έτσι την ιδιωτικοποίηση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2016, όταν δημιούργησε ουσιαστικά το Υπερταμείο μετέφερε τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο. Δηλαδή ουσιαστικά δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση του νερού καθώς το Υπερταμείο έχει ως βασικό σκοπό την εκποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Άρα, αυτή ήταν μια απόφαση την οποία πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, όταν έφτιαξε το Υπερταμείο και εκχώρησε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου στους δανειστές μας για 99 χρόνια. Υπέγραψε φυσικά και τις σχετικές νομικές δεσμεύσεις οι οποίες, εξακολουθούν και ισχύουν μέχρι σήμερα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο υποκριτικό είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ουσιαστικά δρομολόγησε αυτή την διαδικασία, να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει το νερό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, εξηγώντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με τροπολογία μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με τους δανειστές.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «δεν το έχουμε κάνει τέσσερα χρόνια για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να ιδιωτικοποιήσουμε το νερό. Και μάλιστα έχω δεσμευτεί και δημόσια ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον άμεσο έλεγχο του κράτους, θα βγουν δηλαδή από το Υπερταμείο, και θα επιστρέψουν υπό άμεσο κρατικό έλεγχο. Γιατί αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές και δεν μπορεί να γίνει με την τροπολογία; Διότι αν μπορούσε να γίνει φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το είχε κάνει τόσο καιρό. Για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν αναληφθεί βαριές νομικές δεσμεύσεις από το ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία αυτά και αυτή η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων πρέπει να γίνει και σε συνεννόηση με τους δανειστές. Διότι αυτά δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει».
Πρόσθεσε ότι «είναι απολύτως υποκριτική η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και θα σας έλεγα παραπλανά την κοινή γνώμη με fake news. Αυτοί που μετέφεραν τα περιουσιακά στοιχεία στο Υπερταμείο να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει το νερό όταν υπάρχει ρητή δική μου προσωπική δέσμευση ότι αυτό όχι μόνο δεν θα γίνει, αλλά και ότι τα περιουσιακά στοιχεία αυτά θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο».
«Οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν αν πρέπει να πιστέψουν εμένα ή τον κ. Τσίπρα. Νομίζω ότι έχουμε δώσει και οι δύο δείγματα γραφής ως προς την αξιοπιστία λόγων και έργων κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής μας θητείας», είπε χαρακτηριστικά.

Για Θεσσαλονίκη

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δείχνει όχι μόνο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πόλη, αλλά και το ενδιαφέρον που έχει σκοπό να επιδείξει, εφόσον οι πολίτες τον αναδείξουν και πάλι πρωθυπουργό, για να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα έργα στην περιοχή.
«Έχουμε δρομολογήσει ένα πρόγραμμα σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, πολλά από τα σημαντικά έργα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και η υποψηφιότητά μου στην πρώτη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θέλει ακριβώς να καταδείξει όχι μόνο το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την πόλη την οποία τόσο πολύ αγαπώ, αλλά και το ενδιαφέρον το οποίο σκοπεύω να επιδείξω στη συνέχεια -εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός- ώστε να προχωρήσει με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμα των έργων για να μη θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή πόλη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Για το Μετρό ανέφερε ότι θα δοθεί στους πολίτες τους πρώτους μήνες του 2024 και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η επέκταση του στα δυτικά.
Όπως είπε, «οι πρόδρομες εργασίες στο «Flyover» έχουν ήδη ξεκινήσει. Γνωρίζετε ότι είναι ένα έργο πολύ σημαντικό το οποίο ωρίμασε και δημοπρατήθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς ήμασταν και οι πρώτοι που το οραματιστήκαμε,. Θα έλεγα, ένα έργο το οποίο θα προσφέρει μία σημαντική κυκλοφοριακή ανακούφιση σ’ ένα δρόμο ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια είναι απολύτως κορεσμένος.
Επίσης, μιας και μιλάμε για Μετρό, να επαναλάβω ότι η δέσμευσή μου για ένα υπερσύγχρονο Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο ταυτόχρονα θα διαφυλάξει και τον μοναδικό πολιτιστικό θησαυρό της πόλης, γίνεται πραγματικότητα.
Τις προηγούμενες μέρες, για πρώτη φορά, είχαμε δοκιμαστική διαδρομή του Μετρό καθ’ όλο το μήκος της βασικής γραμμής. Εκτιμούμε ότι τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και οι ουσιαστικές δοκιμαστικές λειτουργίες, ώστε εντός των πρώτων μηνών του 2024 το έργο, επιτέλους, να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς».
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «οι Θεσσαλονικείς, όταν δουν το σταθμό της Βενιζέλου σε πλήρη λειτουργία, θα διαπιστώσουν ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι μπορούμε να έχουμε και Μετρό και αρχαία. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι το πιο σύγχρονο Μετρό σε όλη την Ευρώπη και θα είναι, επίσης, ένα μοναδικό Μετρό, διότι ταυτόχρονα θα είναι ουσιαστικά και ένα ζωντανό μουσείο το οποίο θα το χαίρονται εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης αλλά και οι επισκέπτες που θα το χρησιμοποιούν».
Για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως θα παρουσιάσουν σήμερα ένα συνολικό πλαίσιο σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν τη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, τους έξι Δήμους, οι οποίοι είναι από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους πληθυσμιακά σε ολόκληρη την επικράτεια.
«Το όραμά μας για τη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι να της αποδώσουμε επιτέλους το σεβασμό, την προσοχή και την αξιοπρέπεια που της αρμόζει.
Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού όσοι ζουν στα δυτικά της πόλης. Και φυσικά εντός του σχεδιασμού μας, είναι ένα έργο το οποίο το μελετούμε -δεν είναι απλό έργο και χρειάζεται πολύ δουλειά προετοιμασίας- είναι και η επέκταση του Μετρό προς τα βορειοδυτικά. Πιστεύουμε ότι θα χρειαστούμε περί τα δύο χρόνια για να μπορέσουμε να ωριμάσουμε όλες τις μελέτες. Αποτελεί όμως αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ότι το Μετρό θα φτάσει και στα δυτικά», πρόσθεσε.
Όπως είπε, στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί στο στρατόπεδο "Καρατάσιου", την κατασκευή 10 νέων πρότυπων σχολικών μονάδων σε Δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, την επέκταση του προαστιακού προς τη δυτική Θεσσαλονίκη για να αξιοποιηθούν γραμμές που ήδη υπάρχουν και να διευκολυνθούν μετακινήσεις και προς την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, χώρους πολιτισμού που λειτουργούν στη δυτική Θεσσαλονίκη, το Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά που ήδη γίνονται εργασίες, την αξιοποίηση του στρατοπέδου "Ζιάκα" για την εφαρμογή ενός πρότυπου προγράμματος κοινωνικής κατοικίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης