Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκτός φυλακής η Εύα Καϊλή - Επιστρέφει στο σπίτι με «βραχιολάκι» - Συνεχίζει να δηλώνει «αθώα»

Εκτός φυλακής η Εύα Καϊλή - Επιστρέφει στο σπίτι με «βραχιολάκι» - Συνεχίζει να δηλώνει «αθώα»
Η Εύα Καϊλή ήταν η μόνη, η οποία παρέμενε φυλακισμένη μετά και την αποφυλάκιση του Marc Tarabella
Σχετικά Άρθρα
Στο σπίτι της επιστρέφει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, έπειτα από σχετική απόφαση των βελγικών αρχών. Ειδικότερα, η Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση, δηλ. θα φορά το ειδικό «βραχιολάκι», ενώ συνεχίζει να δηλώνει «αθώα» για το σκάνδαλο Qatargate.
«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κ. Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη από τον κ. Κλεζ και μπορεί να πάει σπίτι της υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Δεν θα κάνω περισσότερα σχόλια, πέρα από το γεγονός ότι είναι μια λογική απόφαση, που πήρε πάρα πολύ καιρό για να ληφθεί», δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος της επιβεβαιώνοντας την είδηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση για την αποφυλάκιση ελήφθη μία ημέρα νωρίτερα, ενώ απαιτούνται τρεις εργάσιμες μέρες για να αφεθεί ελεύθερη.
Η Εύα Καϊλή ήταν η μόνη, η οποία παρέμενε προφυλακισμένη για το Qatargate μετά την αποφυλάκιση, την Τρίτη (11/4/2023) του Marc Tarabella, ενώ υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής της επέμενε ότι είναι αθώα και πως δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της, αλλά και στην κατοχή του πατέρα της. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Pier Antonio Panzeri και ο σύντροφος της Καϊλή, Francesco Giorgi, έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Ωστόσο και οι δύο παραδέχτηκαν την ενοχή τους στο σκάνδαλο.

Το χρονικό

Η Καϊλή συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, όταν φέρεται να συνελήφθη επ' αυτοφώρω και η βουλευτική της ασυλία άρθηκε αμέσως. Στη συνέχεια, η 44χρονη κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν, οι οποίες βρίσκονται στα περίχωρα των Βρυξελλών.
Η σύλληψή της προκάλεσε σοκ στις Βρυξέλλες και στην ευρωπαϊκή κοινότητα καθώς έφερε στο φως μια μεγάλη έρευνα σχετικά με ένα σύστημα δωροδοκιών από την κυβέρνηση του Κατάρ και του Μαρόκο, έναντι ευεργεσιών από Ευρωπαίους νομοθέτες. Και οι δύο χώρες αρνούνται κάθε αδίκημα μέχρι και σήμερα.
Πάντως περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν από τη βελγική αστυνομία σε δεκάδες έρευνες σε σπίτια και γραφεία.
Στον απόηχο του σκανδάλου, η Εύα Καϊλή απομακρύνθηκε από τη θέση της ως μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ιδιότητα του μέλους του κόμματός της ανεστάλη, μια δραματική τροπή των γεγονότων για μια βουλευτή που θεωρούνταν ανερχόμενο αστέρι στο ημικύκλιο και φιλική προς τα μέσα ενημέρωσης προσωπικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης