Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραμένει πρόβλημα για τη ΝΔ η «βόρεια Ελλάδα» - Ο σχεδιασμός Μαξίμου και το γεύμα Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα

Παραμένει πρόβλημα για τη ΝΔ η «βόρεια Ελλάδα» - Ο σχεδιασμός Μαξίμου και το γεύμα Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα
Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ψηφοφόρους της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας...
Σχετικά Άρθρα
To πρόβλημα της κυβερνώσας παράταξης στον Βορρά έχουν αποτυπώσει κορυφαία στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ.
Ειδικά η Α' Θεσσαλονίκης θεωρείται μία πρώην προνομιακή περιφέρεια της ΝΔ αφού αρκετοί δήμοι έχουν καταλήξει σε πρόσωπα με συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια, ο κεντρικός δήμος είναι γαλάζιος αλλά δεν θα λέγαμε ότι είναι αμιγώς δεξιός ο δήμαρχος.
Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ψηφοφόρους της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας.
Οι ενδείξεις από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου διατηρεί μεγάλο ποσοστό σε πολλές περιοχές αλλά και άλλα κόμματα έχουν μεγάλη εκπροσώπηση.
Οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι έχουν πλέον πολλές επιλογές.
Η κεντρώα στροφή Μητσοτάκη έχει δυσαρεστήσει μερικούς και «ψάχνονται».
Θεωρούνται ότι σε ένα περιβάλλον σκληρών διλλημάτων και πόλωσης με την Αριστερά του Α.Τσίπρα, αυτοί θα επιστρέψουν.
Όμως, το θέμα είναι να ψηφίσουν ΝΔ στις πρώτες εκλογές, όπου το ποσοστό που θα πιάσει η ΝΔ θα είναι κρίσιμο αλλά και συμβολικό για τις εξελίξεις.
Γι’ αυτό και σχεδιάζονται 2 προεκλογικές ομιλίες του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Μία την εβδομάδα πριν τις εκλογές στις 21 Μαΐου και μία μετά την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή μετά τις 22 Απριλίου.
Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη.
Θυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός είδε πριν φύγει από το πρόσφατο ταξίδι του στη συμπρωτεύουσα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Στο γεύμα που είχαν οι δυό τους στο ρεστοράν του ξενοδοχείου Monasty, συζητήθηκαν πολλά, αλλά κυρίως πως θα στηρίξει και ο ίδιος με το μηχανισμό που διαθέτει στη περιφέρεια το κόμμα.
Άλλωστε, πλέον δεν θα υπάρχει Καραμανλής στην εξίσωση και αυτό ίσως έχει συνέπειες στη συσπείρωση παραδοσιακών ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης