Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κινητοποίηση FBI λόγω παρακολούθησης της πρώην υπεύθυνης ασφαλείας του Facebook που καταθέτει 20/4

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κινητοποίηση FBI λόγω παρακολούθησης της πρώην υπεύθυνης ασφαλείας του Facebook που καταθέτει 20/4
Η Seaford, που αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση της Επιτροπής, έπεσε θύμα παρακολούθησης τόσο από την ΕΥΠ για ένα χρόνο όσο και από το λογισμικό Predator το ίδιο διάστημα
Η πρώην υπεύθυνη ασφαλείας του Facebook Artemis Seaford, θύμα παρακολούθησης στην Ελλάδα, θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023.
Η Seaford, που αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση της Επιτροπής, έπεσε θύμα παρακολούθησης τόσο από την ΕΥΠ για ένα χρόνο όσο και από το λογισμικό Predator το ίδιο διάστημα, όπως αποκάλυψαν οι New York Times.
Η υπόθεσή της έχει αρκετές ιδιαιτερότητες καθώς η παγίδευση του τηλεφώνου της από το κατασκοπευτικό λογισμικό έγινε από αποστολέα που είχε πρόσβαση στο ψηφιακό αρχείο του ραντεβού που είχε κλείσει για τον εμβολιασμό της στην Ελλάδα ενώ για την «επισύνδεσή» της από την ΕΥΠ υπεγράφησαν 6 διαδοχικές εντολές από την Εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Κινητοποίηση FBI

Εξάλλου, είναι η πρώτη πολίτης των ΗΠΑ που πέφτει θύματα παρακολούθησης με κακόβουλο λογισμικό, καθώς κατέχει διπλή υπηκοότητα (Ελληνική και Αμερικανική), γεγονός που έχει ήδη κινητοποιήσει το FBI, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.
Η κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής PEGA θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 20/4, στο Στρασβούργο όπου συνέρχεται η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όσον αφορά στις εργασίες της Επιτροπής, είναι στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας η Έκθεση και η Σύσταση της Επιτροπής, υπό την Εισηγήτρια Sophie In't Veld, και σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, θα ψηφιστούν από τα Μέλη της Επιτροπής στις 5 Μαΐου και πάλι στο Στρασβούργο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης